Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 1/4

jan17.jpgA tudományos felismerések az evolúcióról szemben állnak az ószövetségi teremtéstörténettel.
Az ószövetségi Szentírásban, a bronzkor küszöbén a Jóisten az alapigazságokat szerette volna elmondani a 3-4 ezer évvel ezelőtti embereknek. Logikus, hogy azon a nyelven beszélt hozzájuk, amelyet akkor értettek – és nemcsak az emberi nyelvre gondolok, hanem a gondolkodásra is: olyan képeket használhatott, csak olyan fogalmakról beszélhetett, amelyeket az akkori ember fel tudott fogni. Egyszerűen és szépen elmondta, hogy: „Ti az én gyermekeim vagytok, szeretetből adtam nektek a létet, bízzatok bennem, mellettetek állok.” Abban az időben a mai tudományos evolúciós elméleteket – amelyek még mindig nem nyertek bizonyítást! – meg sem értették volna.
A bibliai teremtéstörténet azt üzeni, hogy Isten a világot jónak alkotta, Ő teremtette a Napot, a Holdat, a csillagokat, az állatokat, tehát ezek nem istenek, ahogy a korabeli emberek hitték.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha kinézek az ablakon, máris olyan csodákat látok, amelyekre azt mondom, lehetetlen, és mégis valóság. Látok egy gyümölcsfát, és azt mondom, lehetetlen, hogy ez egy aprócska magból nőtt ki. A magot hiába boncolom szét, vizsgálom mikroszkóp alatt, egy pici fácskát sem látok benne, mégis benne vannak az elágazó gyökerek, az erős törzs, a nyújtózó ágak, a levelek, a virágok, a gyümölcsök csírái, amelyek a vízből, a napfényből, a föld tápanyagától kifejlődnek. Ha Isten egy almamagba bele tudja „varázsolni” mindazt, ami lehetővé teszi, hogy sokméteres fa legyen belőle zamatos gyümölcsöktől roskadozó, erős ágakkal, és ez csak egyetlen a sok megmagyarázhatatlan csoda közül, amit véghezvisz percről percre, napról napra, akkor álljak meg egy pillanatra, és kicsit gondolkozzam el, milyen hatalmas az Isten, és vajon mi lehetetlen számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. március 8. hétfő, Zoltán napja van. Holnap Franciska és Fanni napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus valóságos ember is volt

Éppen úgy evett, aludt, örült, félt, szenvedett kísértést és érzett fájdalmat, mint akármelyikünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube