Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 1/4

jan17.jpgA tudományos felismerések az evolúcióról szemben állnak az ószövetségi teremtéstörténettel.
Az ószövetségi Szentírásban, a bronzkor küszöbén a Jóisten az alapigazságokat szerette volna elmondani a 3-4 ezer évvel ezelőtti embereknek. Logikus, hogy azon a nyelven beszélt hozzájuk, amelyet akkor értettek – és nemcsak az emberi nyelvre gondolok, hanem a gondolkodásra is: olyan képeket használhatott, csak olyan fogalmakról beszélhetett, amelyeket az akkori ember fel tudott fogni. Egyszerűen és szépen elmondta, hogy: „Ti az én gyermekeim vagytok, szeretetből adtam nektek a létet, bízzatok bennem, mellettetek állok.” Abban az időben a mai tudományos evolúciós elméleteket – amelyek még mindig nem nyertek bizonyítást! – meg sem értették volna.
A bibliai teremtéstörténet azt üzeni, hogy Isten a világot jónak alkotta, Ő teremtette a Napot, a Holdat, a csillagokat, az állatokat, tehát ezek nem istenek, ahogy a korabeli emberek hitték.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nehogy azt higgyük, hogy a pap egy másik bolygóról jött, tökéletes lény, mentes minden emberi gyöngeségtől, tévedéstől, kísértéstől, bűntől. Őt is ugyanabból az anyagból gyúrták, mint akármelyik embert. Csak a szentségek kiszolgáltatásában van meg a biztosíték, hogy bűnössége sem tudja megakadályozni a kegyelem gyümölcsét, míg más cselekedeteiben a gyengeségének, gyarlóságának emberi pecsétje nyomot hagy.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. május 23. hétfő, Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A kereszténység nem verejtékszagú

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube