Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

jan20.jpgMekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Minden lépés megtételére évezredeket vár az Isten. Térdre borulok e végtelen türelem előtt.
Mi is haladunk, fejlődünk szépen, bomlunk, akár a hajnal vagy a világ. Gondolom, valahol az út elején járunk, még mennyi titok, csoda vár ránk, hogy felfedezzük, hogy uralmunk alá hajtsuk.
Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk.
Fel lehet tenni a kérdést, hogy a mai géntechnológia és a többi tudományos csúcs eredményéhez felnőtt-e az emberiség. Eljött-e az ideje, hogy ágaskodó gyermekekként a létezésünk titkairól szóló törvényeket feszegessük? Ha én megengedem, hogy a gyermekkönyvtárunkba valami bekerüljön, arról hiszem, hogy a fiatalok javára válik.
Isten jobban elrejthette volna az atomvilág vagy az univerzum titkait, de ha csak olyan „magasra” tette, hogy mi is el tudjuk érni, akkor igenis gyermeki kíváncsisággal fel kell ütni a könyv lapjait, de ezt a több ezer éves múltunk által szerzett tapasztalatok elővigyázatosságával kell megtennünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szeretet csodákat tesz! Aki sarat dobál, önmaga is besározódik. A befogadó, elfogadó, megbocsátó ember gazdagodik, erősödik. Az elutasítás, a másik kidobása sajnos nemcsak az ő, hanem mindannyiunk sorvadását, pusztulását jelenti.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. március 2. kedd, Lujza napja van. Holnap Kornélia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Elítélték...

Elítélték, mert a főpapnak azt állította, Ő a Messiás, az áldott Isten Fia, és „»...látni fogjátok, hogy az Emberfia ott ül a hatalom jobbján, és eljön az ég felhőin.«
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube