A döbbenetes

febr6.jpgAz a döbbenetes, hogy Jézus Krisztus, a világmindenség ura egyik pillanatban azt mondja, hogy most az Isten beszél Péterből, másik mondatában pedig azt, hogy a gonosz lélek.
Amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” így válaszoltak: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, Jeremiásnak vagy valamelyik másik prófétának.” Jézus most hozzájuk fordult: „Hát ti mit mondtok, ki vagyok?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy Krisztus, az élő Isten Fia.”
Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva.”
Aztán lelkére kötötte tanítványainak, ne mondják el senkinek, hogy ő a Krisztus.
Ettől kezdve Jézus jelezni kezdte tanítványainak: Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de harmadnap feltámad. Péter félrevonta, és szemrehányást tett neki ezekkel a szavakkal: „Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.” Megfordult és rászólt: „Távozz tőlem, Sátán! Botránkoztatsz, mert nem arra van gondod, amit az Isten akar, hanem arra, amit az emberek akarnak.” [Mt 16,13-23]

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Manapság minden és mindenki azt akarja, hogy figyelj rá, hogy vele foglalkozzál, hogy mint tucatember, az ő énekét hallgasd, az ő show-műsorát bámuld, az ő gönceit vásárold meg. Természetesen csodálkozz rá minden értékre és szépségre, de figyelj önmagadra, és fedezd fel azt a virágot, azt a gyümölcsöt, melyet mint kis magba, beléd rejtett el a teremtő Istenünk…” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. március 24. péntek, Gábor és Karina napja van. Holnap Irén és Írisz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hetvenkét tanítvány

Jézus azért ujjong, mert látja, hogy a teremtés célegyenesben van.

Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube