Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A tökéletes szeretet

maj17.jpgBiztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján,  bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten. Mindenki a maga hite szerint üdvözülhet  is, elérheti a tökéletes szeretetet.
A hegyre fel sok út vezethet. Viszont van egy út, amelyet maga az Isten mutatott meg nekünk,  és nem hiszem azt, hogy más út biztosabban, egyszerűbben elvezetne az Égbe.
Krisztus tanítása számomra a mindent átfogó, a mindenre végtelen egyszerű választ adó  tanítás, amelyre azt mondom, hogy igen, ez az, amit én kerestem.
Hiszem, hogy a mohamedán ugyanaz előtt az Isten előtt borul le, mint én. Nem is abban  látom a problémát, hogy ki milyen Istenben hisz, hanem a kérdés az, hogy ez az Isten, az ő  vallásának tanítása szerint, mit kér az embertől.
Nem lehet ezt a történetet nagycsütörtökhöz hasonlítani, de az az igazi szeretet, ha kiállunk a másikért a „sötétben” is. Jézus is ezt tette: akkor is szeretett minket, amikor zavaros, részeg fejjel, bűnösen magunkba roskadtunk és habzott a szánk a gyűlölettől. Hiszem, hogy a nagypénteki kitartásnak hihetetlen sok gyümölcse volt a 2000 év alatt.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Csodálom a régi öregeket, akik mikor gyermekeik kelengyéjét megvarrták, saját halotti ruhájukat kezdték elkészíteni. Mikor meglettek vele, gondosan kivasalva, kikeményítve őrizték. Miközben varrogatták, már biztosan készültek az elmúlásra. Ezt nem könnyek közt, fájdalmas arccal tették, ez az élet része volt mindenki számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. június 20. vasárnap, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minden babonás dolog veszélyes

Sokszor csodálkozom, hogy nagyon sokan a hit alapelemeit megkérdőjelezik, de mindenféle buta babonát elfogadnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube