A szeretet koncentrikus körei

maj20.jpgA szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Mi, keresztények  hisszük, hogy földi életünkben akármilyen sok nehézség és szenvedés ér minket, lelkünket nagy öröm járja át, mert a végtelenül szerető Isten gyermekei vagyunk, akinek igyekszünk viszonozni a szeretetét, de saját magunk sohasem tudjuk elérni azt a tökéletességet, hogy eljussunk az Örök Hazába.
Ezért küldte el Isten saját egyszülött Fiát, a Megváltót. Már több mint ötven évet éltem, sok mindent megtapasztaltam, és csúfos kitolásnak tartanám, ha az egész életet újra kellene kezdenem. A jó harcot igyekszem megharcolni, a pályát hosszan futom, sok örömöt találok az életemben, de hogy én megint a nulláról, elölről kezdjem, nagy kibabrálásnak érezném a Jóisten részéről. Ha rosszul sikerül az életem „számítógépes játéka”, Ő megnyomná a „reset”, az „újrakezd” gombot, és kezdjem elölről az egészet mint sas vagy kutya, vagy mint  méhecske... Ennek nem látom a logikáját, az evangélium egyetlen sora nem utal erre. Én nem  egy lakatlan paradicsomra, egy megsemmisült állapotra vágyom, számomra az embertárs, a  testvér jelenléte a mennyország, melyet Isten színről színre való látása szentel meg.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az lenne jó, ha az idős korral és annak megannyi nyavalyájával való találkozás nem egy béka lenne, melyet erőszakkal kell lenyelni, hanem a mennyei Orvosunk bölcs gyógyszerének tekintenénk, amit ha elfogadunk, életet ad nekünk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. június 25. kedd, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az utazás a semmiből a végtelen felé

Az utazás a semmiből a végtelen felé nemcsak az emberiség, hanem az Egyház útja is.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube