Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Az egyházszakadás

jun14.jpgAz egyházszakadás kétségtelenül nagy sebet ütött az Egyház, Krisztus testén, nem tudtuk teljesíteni Jézus kérését, hogy egyek legyünk.
Mégis igaz az is, hogy a reformáció segített a  Katolikus Egyháznak abban, hogy megújuljon, hogy a hibáiból mind többet levetkőzzön, és a megtisztulási folyamat az utolsó időkig tart.
Hálásaknak is kellene lennünk a gyarlóságaink miatt minket ostorozóknak. Szerintem a legtöbb valós hibát, amit a reformátorok joggal megneveztek, a Katolikus Egyház az elmúlt évszázadokban alázattal orvosolt, pl. a nép nyelvén legyen a szentmise, a Szentírást le kell fordítani, ne áruljunk búcsúcédulákat... Jó lenne, ha a mai protestáns egyházak megneveznék azokat az okokat, amelyek miatt a teljes egység nem állhat helyre, és akkor egyházunknak, talán egy újabb zsinaton, választ kellene adnia ezekre a kérdésekre is, hogy eltűnjön a testvéri közösség helyreállítása elől az akadály.
Mondhatják, hogy mindenkinek a maga gyermeke a legszebb – ez így van rendjén –, de a teóriáknál még fontosabb, hogy bármely vallás követője feltegye magának a kérdést: „A magam hite mit hoz ki belőlem?”
Ha a válasza az, hogy szép, értelmes, embertársaihoz odahajló, a maga megújításán, jobbá tételén szüntelen fáradozó életet, akkor jó úton jár. Belőlem nagyon sok szépet hozott ki a római katolikus hitem.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. július 25. vasárnap, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tetteinknek következményei vannak

Egy férfi a kedves feleségének nem a szál rózsával vásárolja meg a szerelmét, de milyen szép, hogy ezzel a figyelmességgel kimutatja ragaszkodását. Ha teheti, többet is vesz egyszerre.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube