Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A katolikus hit

jun24.jpgHa látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Nem azt mondom ezzel, hogy magánügynek tartom, hogy egy pápa, püspök, pap vagy világi hívő betartja-e a krisztusi tanításokat, „összetöri-e magát a pályán”. Nem, mert minden kudarc a mi kudarcunk is, hisz egy csapatban vagyunk, de ettől még az Egyház szent és igaz.
A katolikus hit a Szeretet Istenének a törvénye. Nagyon jól tudom, hogy a történelem folyamán a püspökök, papok a szeretet útjáról sokszor letértek, voltak keresztes háborúk és egyéb bűnök is, de az első vértanútól, Szent Istvántól kezdve napjainkig az Egyház nagyjai, hiteles képviselői mindig a szeretet, a jóság, az irgalom, a kiengesztelődés szószólói voltak. Én is fel tudnék sorolni néhány hibát, amelyektől szeretném, ha sikerülne megszabadulnunk. Ha az ideálishoz mérjük a dolgokat, nagyon el tudunk keseredni, hiszen szeretnénk, hogy az Egyház tökéletes legyen. Viszont látjuk azt is, hogy sok emberi gyarlóságot levetkőzött az évszázadok folyamán.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. szeptember 21. kedd, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube