Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A katolikus hit

jun24.jpgHa látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Nem azt mondom ezzel, hogy magánügynek tartom, hogy egy pápa, püspök, pap vagy világi hívő betartja-e a krisztusi tanításokat, „összetöri-e magát a pályán”. Nem, mert minden kudarc a mi kudarcunk is, hisz egy csapatban vagyunk, de ettől még az Egyház szent és igaz.
A katolikus hit a Szeretet Istenének a törvénye. Nagyon jól tudom, hogy a történelem folyamán a püspökök, papok a szeretet útjáról sokszor letértek, voltak keresztes háborúk és egyéb bűnök is, de az első vértanútól, Szent Istvántól kezdve napjainkig az Egyház nagyjai, hiteles képviselői mindig a szeretet, a jóság, az irgalom, a kiengesztelődés szószólói voltak. Én is fel tudnék sorolni néhány hibát, amelyektől szeretném, ha sikerülne megszabadulnunk. Ha az ideálishoz mérjük a dolgokat, nagyon el tudunk keseredni, hiszen szeretnénk, hogy az Egyház tökéletes legyen. Viszont látjuk azt is, hogy sok emberi gyarlóságot levetkőzött az évszázadok folyamán.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor elfogy a fantáziám, hogy miből fizetem a gázszámlát, a munkabért a kollégáknak vagy egy újabb házat, mindig az Úristenhez fordulok, és Ő valaki által küld segítséget. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. augusztus 1. vasárnap, Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Én hiszem...

Az Egyház szemére vetett következő vádpont az antiszemitizmus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube