Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Simon Péter

jum30.jpgSimon Péter, a botladozó ember, kizárólag a neki adományozott hatalom által tud megerősödni, hogy biztosan tudja vezetni a híveket Isten felé – ahogyan utódai, a pápák is.

 

 

„Simon, Simon a sátán kikért titeket, hogy megrostáljon benneteket, mint a búzát. De imádkoztam érted, nehogy megfogyatkozz a hitedben. Amikor megtérsz, te erősíted majd meg testvéreidet.” [Lk 22,31-33] A maga erejéből erre képtelen lenne, a Szentlélek vezeti őt, hogy az Egyház hajóját ne kormányozza zátonyra, Isten nem engedné, hogy hit és erkölcs dolgában az Egyház mellétenyereljen, mert ez azt jelentené, hogy a tévedés, a gonosz, erőt vett rajta, márpedig Jézus mondta: „az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt” [Mt 16,18]. Az Egyház kétezer éves történelme során dogmákat nem kellett visszavonni. Az Egyház visszavonta azt a tanítást, miszerint csak a katolikusok üdvözülhetnek. Mikor Jézus megjelent a Tizenegynek, így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik.” [Mk 16,15-16]

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube