Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Ragaszkodás

aug4.jpgAz ószövetségből is ki tudnánk ollózni olyan prófétai szavakat, hogy a legelvetemültebb antiszemita nem mond olyanokat.
Ezékielről, Izajásról, Mózesről nem lehet azt mondani, hogy befolyásolta volna őket a katolikus egyház vagy a nyilas párt. Jeremiás próféta például így beszél az Úr nevében: „Ha valaki elesik, tán nem kel föl újra? És aki eltéved, többé nem tér vissza? Akkor ez a nép miért tart ki eltévelyedésében, megátalkodva a hűtlenségben?
Ragaszkodnak a hazugsághoz, s nem akarnak visszatérni. Mekkora figyelemmel hallgattam:
De ők nem mondják, amit mondaniuk kellene, egy se bánja közülük gonoszságát. Nem mondja egy sem: Jaj, mit tettem! Mindenki rohan a maga útján, mint a ló, amely a csatába vágtat. A gólya fenn az égen ismeri a maga idejét; a gerlice, a fecske és a daru pontosan tudja, mikor kell költöznie. De az én népem nem ismeri az Úr ítéletét! Hogy meritek azt mondani: Bölcsek vagyunk, hiszen mienk az Úr törvénye? Bizony azt is meghamisította az írástudók hazug íróvesszeje. Ezért megszégyenülnek a bölcsek; rémület vesz rajtuk erőt és tőrbe esnek, mert elvetették az Úr szavát. Mi hasznuk van így a bölcsességükből?” [Jer 8,4-9]
Jézus is korholta a zsidókat, mégsem volt antiszemita, hiszen ő is zsidó volt, az anyja is zsidó volt, a tanítványai is zsidók voltak. Természetesen egyikük sem a zsidó fajt ostorozza, hanem azokat az embereket, akik nem ismerik föl Isten jóságát, hitetlen, önző életet élnek, korholja a kufár szellemet, az álszenteskedést...
Akinek csak a szavában él, hogy ő zsidó vagy katolikus, de megcáfolja azzal, hogy nem a hite szerint gondolkodik, beszél, cselekszik, az elárulja vallását. Aki faji alapon bárki fölött ítélkezik, az nem keresztény, hanem megkeresztelt pogány. Senki nem tehet arról, hogy négernek, zsidónak, cigánynak született. Én nem tehetek arról, hogy nem vagyok zsidó, ő nem tehet róla, hogy zsidó, viszont tehetek arról, ha nem vagyok jó keresztény, és ő is tehet róla, ha nem jó zsidó.HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 21. hétfő, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube