Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Mária szűzi életformája

szept22.jpgMária szűzi életformája a maradéktalan Istennek való önátadás kifejezése, hogy ő szívvel és lélekkel, testestül-lelkestül „igent” mondott az isteni tervre, egész lényével kizárólag Istenhez tartozik.
A cölibátus, a tisztaság egy sajátos életút, amelyet a szerzetesek és a papok is követnek, de nem magasabb vagy alacsonyabb rendű, mint a házasélet. Körülöttünk minden  Isten ajándéka: az ízek, a fény, hogy a kezemmel meg tudok simogatni egy gyermeket, az, hogy egy férfi és egy nő a házasságban egymásnak ajándékozza magát... Az Egyház nagyra értékeli a házasságot, a szerelmet, a házastársi szeretetet, a hűséget, a szexuális életet – mindez Isten ajándéka.
A cölibátust, a szüzességet úgy fogom fel, mint egy áldozatot. Egy bárányt feláldozni, beledöfni a kést, meggyújtani alatta a tüzet, hogy elégjen, lemondani a fáradsággal felnevelt állat húsáról, a finom ételről azért, hogy kifejezzék az Isten iránti szeretetüket – ez volt az ószövetségi áldozat.
A szűzi élet nem magasabb rendű életforma, hanem szeretetből vett, önkéntesen és tudatosan vállalt áldozat, hogy ne teljesedjen ki az életem egy feleség által, hanem Isten legyen az én teljességem.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. október 19. kedd, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube