Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A Szűzanya személye

szept23.jpgA Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Szent Pál így ír erről: „A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét, ezért meg van osztva. A nem házas asszony és a szűz arra gondol, ami az Úré, hogy testben és lélekben szent legyen, míg a férjes nőt világi dolgok kötik le: hogyan járjon férje kedvében.” [1Kor 7,32-34]
Mária és Jézus szüzessége segítette elő, hogy a papi nőtlenség, a szerzetesi tisztaság mint vágyott életforma kialakuljon. Jézus és a Szűzanya értékéből semmit nem vonna le, ha további gyermekei születtek volna a Józseffel kötött törvényes házasságából (isteni születése egyértelműen le van írva).
Mi szükség lett volna arra, hogy ezt a hazugságot kitalálják a korai keresztények, hiszen akkoriban többen is éltek, akiknek ősei akár személyesen is ismerték a családot, könnyen lebuktak volna?!
Istennek szüksége volt arra, hogy ezt az óriási értéket fókuszba állítsa, ezért rendelte úgy, hogy Jézushoz hasonlóan Mária mindenkor szűz maradjon. Miért nem beszéltek Mária különleges jelentőségéről az apostolok? Mert nem volt szükséges.
Az apostolok arról beszéltek, amit abban a korban az emberek megkérdőjeleztek. Fontosabb volt Jézus istenségéről, feltámadásáról beszélni, mint Mária szüzességéről.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor Szent Ferencet magasztalták társai, azt mondta: „Ne dicsérjetek! Ha más ugyanekkora kegyelmeket kapott volna, mint én, sokkal többre juthatott volna.” Ezt meg is lehet fordítani: ha ugyanazokat a kísértéseket, nehéz élethelyzetet, családi hátteret kapnám én, mint egy másik ember, akkor derülne ki, hogy az életszentség útján hol állok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. október 24. vasárnap, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A semmiből a végtelenbe tartunk

Hiszem, hogy a mai kor embere sokkal kevesebb bűnt követ el, mint a régi korokban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube