Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Az igazán fontos dolgok

okt17.jpgHa tornázunk, az izmaink nem elvásnak a sok erőfeszítéstől, edzéstől, hanem megerősödnek, egyre több terhelést bírnak.

Ha valaki nem használja az izmait, fokozatosan elsorvadnak. A fizikai erőfeszítés megerősít minket. Fordítva működik ez, mint az autóban, ahol minél többet megyünk, egyre kevesebb az üzemanyag.

A szellemi képességeinkkel is így van. Gyerekkorunkban sokszor mondogattuk, hogy mindenféle felesleges butaságokkal teletömik a fejünket, és egyszer csak nem lesz több hely benne az igazán fontos dolgokra. Ezért a számtanpéldát inkább nem oldottuk meg, a hosszú verset nem tanultuk meg, hogy maradjon későbbre kapacitás.

Gyereklogika! Azáltal, hogy használjuk a szürkeállományunkat, több idegpálya épül ki, komolyabb feladatokat tudunk megoldani, szellemileg gazdagabbak, okosabbak leszünk.

Az agy halála biztosan nem az, ha tanulunk és használjuk, hanem inkább az, ha bambán, tátott szájjal élünk a világban. A többi készségünk, képességünk is így fejlődik. Ha soha nem kaszáltam, az első napok biztosan nagyon nehezek lesznek, utána belejövök, és egyre többet bírok.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Egyetlen más vallás nem mondja, csak a kereszténység, hogy az ő alapítója, prófétája Isten, mindenki azt mondja, hogy ember volt: Buddha Kr. e. a VI. században élő nemes, Konfucius Kr. e. 500 évvel élő kínai bölcs, Mohamed Kr. u. VI–VII. században élő kereskedő… Egyedül Jézus Krisztus merte azt állítani, hogy Ő az Atyától jött, és nemcsak mondta, hanem életével, halálával bizonyította is, hogy Ő valóban Isten fia. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 17. vasárnap, Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A földi lét

A tudás, az ismeret tisztítja meg az embert. Felfogjuk a szeretet lényegét, és rádöbbenünk, hogy nem magától értetődő mindaz a szépség, harmónia, amely körülvesz minket, és hogy az Istentől kapott jósággal, szeretettel gyakran visszaéltünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube