Liliom és Gyermek Áldás!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_p1190262-k.jpgMinden évben Szent Antal napján, június 13-án ősi szokás szerint a szent Antal tisztelő templomokban megáldják a gyermekeket és a liliomokat. Nagyon szép szokás, a szentmise végén a gyermekek, és a kisbabát ölükben hordozó édesanyák, édesapák elé jönnek az oltárhoz szép fehér liliommal és mi papok Isten áldását kérjük nagy nagy szeretettel rájuk.

 

 

Mivel a 2011-es évet a magyar egyházak a család évének szentelték ezért ezt a szép imádságos szertartást szeretnénk minden házunknál nagyonszépen megszervezni. Persze azt szeretném, hogy a minden gyermek és az őket szerető drága családjaik részesüljenek a jó Isten áldásában Szent Antal közbejárására.
Szeretettel kérek minden házvezetőt, és mindazokat kik akár más helységekben is szeretnének ebbe a szép szertartásban bekapcsolódni, hogy keressék meg a plébánosukat és egyeztessenek. Az idén Szent Antal napja pünkösd hétfőjére esik, a tavaly munkaszüneti ünnepnap volt, pünkösd másodnapja. Én azt javasolnám, hogy a gyermekekkel, szülőkkel való találkozást szervezzétek meg a házainknál, valahol egy szép térben...
Szeretettel, Cs.t.

 


Nyomtatás   E-mail