Merjünk a lehetetlennek tűnő feladatokra is igent mondani

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_120452318_1935211106620744_6274708970259575412_n.jpgAmennyiben boldog akarsz lenni már itt a földön és ráadásul az örökkévalóságban, akkor jóvá kell válnod, jót kell tenned önzetlenül. A legtöbb ember szívesen indul az úton, de lépten-nyomon a nehézségek és a saját kishitűsége megtorpantja! "Minek erőlködjek, hisz esélyem sincs, hogy jó végre vigyem azt, amit elkezdtem!" És így sok-sok szép ötlet, gondolat magja ki se bújik a földből, és ha megszületik, legtöbbször nem idegen kéz, hanem a mi saját félénkségünk aszálya végez vele!

Az évezred első éveiben ültettem e koronaakác csemetét a játszótér közepén. Arasznyi vesszőcske volt, arra kértem, hogy nagyra növő árnyékot adjon gyermekeinknek a város beton tengerén! Emberi számítás szerint, a parányi életnek a 250-300 gyerek mindennap visszatérő jókedvű, életerős cunamijában semmi esélye sem volt életben maradni! Szent Péter lelkületével, "A te nevedben kivetem a hálót!" elültettük, öntözgettük a parányi életet a fürge talpak földjén!
Az évek elteltek, és lám a kis facsemetéből hatalmas fa lett! Ki tudná összeszámolni, hogy az alatta focizó, játszadozó lurkók egy - egy bomba-gól helyett hányszor találták telibe koronáját?
Merjünk a sokszor lehetetlennek tűnő feladatokra is igent mondani, nem feledve, hogy mi magunk is csak mikroszkóppal látható két parányi sejtből születtünk!

Szeretettel, 
Csaba t.
2020. szeptember 28.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube