Egy új hét kezdetén...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_108273055_1857300454411810_8820011140008216962_n.jpgSzent Henrik német - római Császár, Boldog Gizella testvére, Szent István király sógora, Szent Imre (Emerik, - Henrik) nagybátyja, az egyetlen Császár kit az Egyház szentté avatott! Az Egyház azt avatja szentté, ki a rábízott feladatot becsülettel, szentül jóvégre viszi! Mindenki a maga munkáját, állapotbeli kötelességét el kell végezze, mert a felvállalt, a ránk bízott feladataink teljesítése nélkül Isten Országába boldogan, nehéz belépni!

Egy új hét kezdetén vegyük számba azt a munkát, amit Isten ránk bízott! Mindannyian a magunk kis világában, a gondjainkba vállalt területen császárok vagyunk, jóságos, gondoskodó urai kell, hogy legyünk a ránk bízott személyeknek, javaknak! Milyen feladataim vannak, amelyeket ezen a héten meg kell oldanom? Vállalt állapotbeli kötelességeim teljesítésében, hogy állok? Vegyek egy papírt és írjam össze mindazt, mit ezen a héten szeretnék elvégezni!
1. Legfontosabb feladatom Istent lángoló szeretettel köszönteni, mindennapi imáimat elvégezve, lelkem szentélyében az őszinte Istenszeretet lángját táplálni, életben tartani! Szívem oltárán bűnös, idegen tűz ne égjen, hisz én a Szentháromság gyermeke vagyok!
2. Magnificatot éneklő jókedvvel, mindennapi munkámat becsülettel végezve, szolgálni felebarátaimat, leginkább közvetlen, szűk családomat, de azt a társadalmat is amelyből vétettem, s amelynek tagja vagyok! Ne csak fogyasztója legyek a közvilágításnak, a közutaknak, haszonélvezője a közegészségnek, a közbiztonságnak, a közoktatásnak és a társadalom megannyi más juttatásának, hanem szorgalmas méhecskeként én is végezzem el a magam munkáját becsülettel nap mint nap nagycsaládomban!
3. Testem templomát, a nagy Isten rám bízott szentélyének főpapjaként, tisztán, szentül, erőben, egészségben nem csak őriznem, de tanulással, sporttal, egészséges táplálkozással, kiadós pihenéssel fejlesztenem, kibontakoztatnom is kell! Nap mint nap építsem, szépítsem azt a katedrálist, melynek alapjait születésemkor a létbe emeléssel, talentumaim kiválogatásával maga az Isten rakta le.
Számba vetted a feladataidat és úgy gondolod, hogy nehéz a munkád, nehéz a földedet termékennyé tenni, a kertet megművelni? Nézd meg a képen látható megművelt hegyoldalt és alázattal állj neki a magad munkájának!
12.00 Torna! Lépj be tested szentélyébe és tudatosan mozgasd meg minden testrészedet, fedezd fel a benned rejlő univerzumot, a hatalmas gyárakat, turbinákat, szivattyúkat, erőgépeket, azt a végtelenül bonyolult csodát ami a te saját tested, s amit Teremtőd nagylelkűen a te akaratodra bízott!
18.00 Szentmise Déván! Gyertek imádkozzunk, kérjük a jó Isten áldását a magunk életére és a ránkbízott családunk, otthonunkra, a magunk világára! Szent Henrik példájára mi is az Egyház segítségével, Krisztus tanításának fényénél a magunk "országát" ne csak építsük szépítsük, hanem magunkkal együtt szenteljük is meg!! 
Imádságos szeretettel bízva a holnapban, 
Csaba t.
2020. július 13.
Kép: Cusco Sorprendente
By photo @les_tricots_rayes

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanítanunk gyermekeinket a szülőföldjére visszatérő fecske hűségére, a minden tavasszal a csak azért is kizöldülő fák makacsságára s a fekete földbe hulló s ott elhaló búzamag csoda szép titkára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 24. vasárnap, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 1/7

Számomra Isten jókedvű, kreatív, tevékeny mennyei Atya, aki állandóan azon töri a fejét, hogy a kis mikrovilágunk és nagy makrokörnyezetünk kisebb-nagyobb gondjait megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube