4. Állomás - Életünkben Istené a végső szó!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/23400o.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/23400o.jpg'

23400o.jpgDicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!

Miképpen kezdetben, most és mindörökké!

Életrajzi adatok:

Antal szíve tele van szeretettel, lelkesedéssel és engedélyt kér, hogy a vértanú halált szenvedett társai nyomába elmehessen az afrikai misszióba. Átimádkozott csendben meghozza döntését: úgy érzi, hogy a szeretet felszabadító nagy parancsát, az evangélium fényét el kell vigye az ott élő pogányokhoz, mohamedánokhoz. Kerüljön bármibe is, vállalja tudatosan az áldozatot, akár a vértanúságot is.

 

 

Elmélkedés:
Bölcs, emberi gondolataink nagyon messze el tudnak vezetni. Szellemünk, tapasztalataink alapján szerzett tudásunk Isten ajándéka, amelyre bátran ráhagyatkozhatunk, és fényénél, mint egy lámpás mellett, meghozhatjuk döntéseinket és nyugodtan járhatjuk életünk útját, de mindig tudatában kell legyünk annak, hogy Istenünk a maga végtelen szeretetével, bölcsességével felettünk áll, és nekünk nyitottak kell lennünk, tudnunk kell, hogy ha Szent Fölsége jónak látja, hát bele fog nyúlni a természetfölötti síkról a mi életünkbe, döntéseinkbe. Olyan jó dolog tudni, hogy Istenre mindig számíthatunk, hogy bár mindig mindenben szabadok vagyunk, mégis egy végtelen jóságú atyai szeretet felvigyázza lépteink, kit imáinkban megszólíthatunk, kitől tanácsot kérhetünk, és ki a maga végtelen bölcsességében útmutatást, tanácsot ad. Bölcs akaratát nem csak egy-egy sugallattal közölheti velünk, hanem ha úgy látja jónak, akár egy kudarccal, betegséggel, egy-egy olyan eseménnyel, mely számunkra elkerülhetetlen. Sokszor évek, évtizedek kellenek egy-egy esemény megértéséhez, más történéseket egészen biztos, hogy csak a túlvilágon fogunk megérteni.
Könyörögjünk:
Alázattal kérlek Uram, hogy Szent Antal példájára, hinni tudjak a te életadó, gondviselő, jóságos jelenlétedben. Életem ajtaját kitárom előtted és kérlek, hogy bölcs jóságoddal vezess, formálj és alakíts. Szeretném döntéseimben, életem mindennapi apró és nagyobb eseményeiben megtapasztalni a Te, világunkat tovább teremtő, gondviselő jóságodat.
Gondviselő, jóságos Istenünkhöz így imádkozunk: Miatyánk.......

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 21. szerda, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube