5. Állomás - A szolgáló szeretet útján!

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/img_3367.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Paduai-szent-antal/viewsize/img_3367.jpg'

img_3367.jpgDicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!

Miképpen kezdetben most és mindörökké!

Életrajzi adatok:

Antal, Isten nevében útra kel, de az Úr egy súlyos betegséggel megállítja a vértanúságra vágyó  fiatalt. Hosszú hónapokra betegágyhoz köti Marokkóban a szenvedés, majd mikor szülőföldjére akar hajózni, a vihar Szicília partjaira sodorja a lázas beteget. Részt vesz az 1221-es Assisi melletti káptalanon, ahol a 3.000 ferences közül senki nem ismeri őt, így egy eldugott kis Észak-Olaszország-i remeteségbe kerül Montepaoloba, hogy a testvérek segítségére legyen a házimunkákban.

 

Elmélkedés:

Csodállak, ahogy a magad szellemi, lelki felkészültségeddel elfogadod a kétkezi munkát, a szerény megbízatást, és évekre a názáreti csendes, egyszerű, szorgalmas életet élő mestered nyomába lépsz. Jézus is képes volt megfogni a fűrészt Szent József mellett, és az Isten együtt dolgozott, verejtékezett a kemény munkában az emberekkel. Te is főnemesi származásod, vagy papi magas kiképzésed ellenére együtt tudsz dolgozni a föld fiaival. A konyhán, a ház körül, a kertben dolgozol, végzed a közösséged számára szükséges mindennapi, egyszerű feladatokat. Nap mint nap fogadod a kolostor kapuján kopogtató egyszerű embereket, meghallgatod panaszaikat, gondjaikat, és a magad szeretetével bátorítást, vigaszt, erőt adsz. Gondolom, hogy kis szegényes közösségetek nagyon sok anyagit nem tudott felkínálni a bajban lévőknek, de jó szót, szeretetet mindenki kapott tőled. Számodra nincsenek fontos nagy megbízatások, melyeket komolyan kell venni és kis jelentéktelen dolgok, melyeket nyugodtan el lehet hanyagolni. Számodra minden feladat, Isten akarata, és azt úgy végzed, akkora alázattal, kitartó jósággal, mintha attól függne a világ sorsa.

Könyörögjünk:

Urunk Istenünk, add, hogy soha ne azt nézzük, hogy milyen nagyszerű, fontos, vagy jelentéktelen, egyszerű  munka van ránk bízva, hogy mennyire megtisztelő, lelkünknek kedves feladat előtt állunk, hanem azt, hogy az a Te akaratod-e? És ha érezzük, hogy szándékod szerinti jó úton járunk, akkor adj erőt, hogy feladatunkat, munkánkat szeretettel, kitartó jósággal, jóvégre vigyük.

A kétkezi munkát végző második Isteni személy szavaival így imádkozunk: Miatyánk.......

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 21. vasárnap, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Lukács elmeséli

Az evangéliumban Lukács elmeséli, hogy egy bűnös asszony drága olajat öntött alabástromedényből Jézus lábára (a 300 dénár értékű olaj egyévi napszám értéke volt).
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube