Irgalmasság Iskolája 2

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_1463386_622861037755582_209274908_n.jpgAz irgalmasság testi cselekedetei:

2. a szomjazóknak italt adni

 

2. a szomjazóknak italt adni 1/2:
Csaba testvér elmélkedése- videó:
Csaba testvér elmélkedése- hanganyag:
Teljes szentmise:

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_5888_2.JPGIrgalmasság Iskolájának elkezdődött a második hete!! Szeretettel megosztom a vasárnapi elmélkedésemet! Fontos, hogy tudjátok, nem sokat ér a szöveg, ha nincs mellette gyakorlat! A mákból ópium lesz, a dumákból meg konferenciák, mindkettő nagyon káros az egészségre!! Amint hallhatjátok én megosztottam az első hét során szerzett tapasztalatomat is a prédikációban! Várom a tiedet is! Lépj a cselekvő irgalom útjára, mert a hit cselekedetek nélkül halott! Tudnod kell, hogy nemcsak a hit, hanem az egész irgalmasság iskolája sem ér semmit, ha te naponta legalább egy kis irgalmasságot nem ültetsz gyakorlatba!
Az Irgalmasság  Iskolájában Jézus Krisztus a tanár, tőle lehet is, kell is tanulni, öt kell követni, és Ő nem csak beszél a szeretetről, hanem gyakorolta, és most is gyakorolja!! Hidd el, hogy a sízésről beszélni, azt a televízióban nézni egészen más, mind kimenni a havas hegyoldalba és ég és föld között repülve leereszkedni az oldalon! Ugyanígy a cselekvő szeretet útján elindulni és egy hajléktalant meghívni egy kávéra, vele leülni és elbeszélgetni egészen más, mind ezt csak elképzelni!
Ne légy virtuális keresztény, te magad  próbáld ki az cselekvő irgalmasság ízét! Ha egyszer megkóstolod, meglátod, hogy mennyire jó, és mennyire táplálja a hitedet, emberségedet! Egy új világ van előtted, merj elindulni, merj rálépni a cselekvő irgalmasság útjára!
Szeretettel,
Csaba t.
 
2. a szomjazóknak italt adni 2/2:
Csaba testvér elmélkedése- videó:
Csaba testvér elmélkedése- hanganyag:
Teljes szentmise:

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

… jó együtt lenni, jó találkozni, jó közösségben lenni, sokkal jobb, mint az elszigetelődés – még a fényűző elefántcsonttorony magányánál is boldogítóbb a szeretetből vállalt közösség. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A sok jó...

Az Egyház sok jót hozott létre, ami rendkívüli és korszakalkotó volt az adott korban:kórházakat, iskolákat alapítottak, a rabszolgaságot eltörölték, felkarolták a szegényeket, elesetteket...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube