2020 - Egy úton - egy célért!!!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_16eucharist.jpg2020 szeptemberében Budapesten rendezik az Eukarisztikus Világtalálkozót! Ez a rendezvény a Katolikus Egyház négyévente megrendezett legnagyobb találkozója, melyre a színes nagy világ valamennyi egyházából, közösségéből zarándokok jönnek, hogy megismerjenek bennünket, hogy ők is bemutatkozzanak és együtt keressük, találjuk meg a Megváltónkat!  

Hitünk, keresztény világnézetünk nemcsak Európa, de az egész felbolydult világ számára, életadó békés oázis!! Sokan megrendülve a különféle politikai pártokban, ideológiákban, emberek alkotta gyilkos vallásokban, reménykedve néznek a kereszténységre! Arra a keresztény Európára, mely a karácsonykor közénk jött Krisztussal való találkozásból született, és mely hiszem, hogy ugyancsak a vele való élő találkozásból születhet újra!
Jézus Krisztus, a mi Megváltónk, kétezer évvel ezelőtt karácsonykor, egy fiatal Szűz, Istennek adott igenjére,  ember​r​é let​t​! Egyházunk ősi tanítása, hogy minden egyes szentmisében papjaink, és a jelenlevő hívek igenjére ugyanaz az Isten kenyé​r​ré lesz, Oltáriszentség​g​é! Keresztény hitünk alapja, hogy Isten nem zárkózik el gyermekeitől, Ő aki szeretetből teremtette világunkat, megszólítható, elérhető! Ő aki Betlehemben ember​r​é lett, az Oltáriszentségben valóságosan közénk jön, és ahogyan kétezer évvel ezelőtt a pásztorok, a bölcsek meglátogatták, köszöntötték, ugyanúgy mi is találkozhatunk vele a szentmiseáldozatban! “Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő​ ​én velem.” Jelenések 3,20
2020​.​ szeptemberében, hisszük, hogy az ég a földel összeér Budapesten, és az Óltáriszentség előtt élő hittel leboruló sok​-sok imádkozó ember fohásza meghallgatásra talál!! Hisszük, hogy ha komolyan előkészülünk e nagy találkozóra, és a világnak felmutatjuk, hogy az evangélium fénye, Krisztus szentségi jelenléte képes​s​é tesz  bennünket jótestvérekként együtt élni, dolgozni, akár egy ilyen nagy rendezvényt szépen megszervezni​,​ akkor a XXI​.​ században nem csak bátran mondhatjuk, hogy keresztény Európ​ában élünk, de vendégeink közül sokan magukkal is fogják vinni Krisztus urunk életadó jelenlétét!!  Igen ez a találkozó nem csak megmérettetése hitünknek, Szent István által Nagyasszonyunkra bízott népünknek, de lehetőség arra is, hogy az általunk hordozott értékeket a nagyvilágban tovább adva Isten Országát építve méginkább otthonunkká tegyük ezt a földet!! Ne hagyjuk, hogy a gyilkos világ gyűlölettel bemocskoljon minket, mi szenteljük meg környezetünket, világunkat a szeretetparancsal közénk jött élő Isten jelenlétével!
A 2020-as Eukarisztikus találkozó nemcsak Budapest, hanem az egész Kárpát​-​medence, az egész világ üdvösségét szolgálja! Ezért is szeretnénk szépen felkészülni e nagyszerű eseményre, melyre gyermekeinkkel együtt bennünket is meghívtak! A meghívást elfogadtuk, remélem, hogy sikerül egy vonatot béreljünk, és ahogyan a Budapestiek Csíksomlyóra zarándokolnak, úgy mi is eljutunk Budapestre!! Az előttünk álló 3 év során szeretnénk lelkünket, közösségünket ünnepi ruhába öltöztetni. Azt szeretném, hogy az Eucharisztikus Találkozóra velem jövők mindannyian részt vegyenek az ünnepség csúcspontján, a szentmisén és szentáldozáshoz járuljanak. Ahhoz, hogy ide felnőjünk, szükséges, hogy megismerjük Isten drága parancsait, és a szentségeket gyógyító, életet adó áldását! Így a találkozó valósággá vállik, a liturgikus és a magán imádságban  megtaláljuk Istenünket, ki lelkiismeretünk által mindannyiunkat egy új világba vezet!!
Az előttünk álló három év során három nagyon fontos célt tüzünk ki magunk elé: ​a ​2017-es esztendőt, Szent László vezetésével​,​ a boldogságra vezető isteni parancsolatok tanulmányozására, megismerésére szentelnénk. Tanuljunk meg Isten kezét fogva boldogan élni, eredményesen dolgozni, jó testvérekként ezen a földön. 
2018-ban Jézus Krisztus által alapított szentségek, szentelmények felfedezésének, megismerésének az éve lesz. Szeretnénk nemcsak elméletileg megismerni, de életünkben gyakorlatba is megélni a szentségek életet adó, gyógyító, lendületet, bölcsességet, fényt hozó áldott jelenlétét.
2019. számunkra az imádság éve lesz. Ebben az évben szeretnénk megismerni a különféle liturgikus és magán imákat, szeretnénk nagyon sokat Mária példájára Jézus Krisztus lábainál időzni imádságos összeszedettségben elmélyülni! Hitünk erős karjaival nemcsak átölelni akarjuk Mesterünket, de vele párbeszédet folytatva szeretnénk életünket újratervezni, világunkat tovább teremtő akarata szerinti sínre tenni!!
2020-ban a megismert és megtanult boldogságra vezető parancsolatok, szentségek fényében hiszem, hogy készen leszünk a nagy találkozóra, mindazokra a kegyelmekre melyet talán ma nem is remélünk!!
Bármilyen hosszú út is egy lépéssel kezdődik! Az én első lépésemet, a Mária Rádióban elhangzott beszédemet, melyben Isten első parancsolatáról elmélkedek, szeretettel megosztom!  - "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!! Ebben a beszédben próbálom körüljárni és megszerettetni Istenünknek első parancsát mindazokkal, akik velünk együtt készülnek a 2020-as budapesti nagy találkozóra. 
Közösen készüljünk erre a találkozóra, ezért szeretettel kérlek, hogy ti is szóljatok hozzá az elmélkedésemhez! Mit jelent számomra "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj"? Kinek szolgálok? Döntéseimbe, mindennapi életembe mennyire folyik bele Isten akarata? Bízom-e Istenben, szeretem, imádom Őt? A lelkiismeretem csendjében felhangzó tiszta vágyaimat, meglátásaimat mennyire merem Isten akarataként vállalni, megélni?

Kisebb testvéri szeretettel várom hozzászólásotokat, kérdéseiteket, sőt akár provokáló megjegyzéseiteket is.
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A lelkiismeretünk Isten szava bennünk, és Isten sosem alszik bennünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 1. csütörtök, Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ha az ember tudva és akarva letér a szeretet útjáról

Ha az ember tudva és akarva letér a szeretet útjáról, a harag, a gyűlölködés, az önzés útjára lép, ha tudatosan elfordul a megismert jótól, akkor bűnt követ el.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube