Székely Tanyák Karácsonya!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0035.JPGKevesen tudják, hogy nemcsak az alföldön, hanem fent a hegyek között is vannak tanyák! Farkaslaka fölött van Szencsed, csodaszép tájon egy kis tanyabokor. Jelenleg csak hét lakója van e kis közösségnek, de mivel olyan szép tájon fekszik, és az utat is jól megcsinálták, hiszem, hogy ez a székelyföldi település is fejlődni fog!

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_0024.jpgSok sok évvel ezelőtt egy kedves néni, úgy döntött, hogy végrendeletben az egyházra hagyja a kis házát, azzal a céllal, hogy benne, egy kis kápolnát rendezzenek be. Így született meg a Szencsedi kis kápolna, Isten dicsőségére, és a helybeli emberek lelki vigasztalására! Az évek gyorsan teltek, és a fa épületet nagyon megviselte az idő múlása! Nem messze a tanyai iskola összedőlt, és ez megkongatta egy jó ember szívében a harangot és úgy döntött, hogy felújítja a kis kápolnát!! Mind annak idején Szent Ferenc ö is elkezdte gyűjteni a követ, a faanyagot, szorgalmas munkájára felfigyeltek az emberek, és a jó célt felpártolták, így rekord idő alatt, kívülről, belülről megújult Isten háza!! Én a nyáron láttam a kis közösség, hősies munkáját és megígértem, hogy majd a télen eljövök, s szentmisét mutatok be ezen a helyen!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0046.JPGTudni kell, hogy fent itt a hegyek között, a közelebbi, távolabbi tisztásokon még sok kisebb nagyobb tanyabokor van, és meglepően sok gyermek is él itt fent Isten szabad ege alatt a tanyákon! Sokszor beszéltünk e csodaszép vidék  jövőjéről, mindennapjairól és egy ilyen beszélgetés közben álmodtuk meg Boros Csabával a Székely Tanyák Karácsonyát!! Az álom hamar valóra vált, hisz székelyudvarhelyi Négykerekű Terepmotorosok klubja meghívta a környék összes tanyájáról a gyermekeket, és a dübörgő quadokkal, terepjárókkal a klub tagjai össze is szedték a gyerekeket, a bátrabb, vállalkozó néniket, bácsikat, szépen felújított szencsedi kápolnához!!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSC_0066.JPGA kis kápolna csurig megtelt, imádkozó, éneklő gyerekekkel, szakállas motorosokkal! A gyerekek még kis előadással is megajándékoztak bennünket, és a lelki program után jött a finom ebéd, úgy tanyasi körülmények mellett, kint a szabadban, a bokáig érő hóban!! Jutott mindenkinek finom puliszka, ízletes pörkölt, sok hússal, volt meleg citromos tea, de a nagyoknak forralt bór is jócskán került!! Jó volt állni a lobogó tűz körül, s lobogó szívvel együtt örvendeni a közelgő karácsonynak!! Isten fizesse Farkaslaka polgármesterének a jóságát, az Udvarhelyi motoros klub tagjainak a szervező erőt! De legfőképpen a jó Istennek legyen hála amiért megajándékozott karácsony estéjén az Ő drága Szent Fiával, kiben mindannyian jó testvérek lehetünk!
Erdély, Kárpátmedence, a Nagyvilág  legeldugottabb szegletében élő testvéreimnek is kívánok örömteli, áldott karácsonyi ünnepeket!!
 Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ha a szívünk, mint egy mosogatószivacs tele van mindenféle mocskos lével, Isten nem nagyon tudja a kegyelmét még belerakni. Ki kell üresítenünk magunkat, hogy nyitottá váljunk az értékek, a kegyelem befogadására. Kell, hogy magunkba nézzünk, elcsendesedjünk, hogy szívünk mélyén legyenek átimádkozott álmaink, terveink, melyeket meg szeretnénk valósítani Isten segítségével. Szükséges, hogy tisztában legyünk életünk céljával, értelmével, és higgyünk a túlvilági létben, amely az életünk végén vár ránk.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 7. kedd, Herman napja van. Holnap Dénes napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem kapkodta el a dolgokat

Ha belegondolunk, hogy abban az időszakban 28-30 év volt az átlagéletkor, akkor azt mondhatjuk, hogy Jézus egy emberöltőt leélt emberként.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube