Szívem tele van örömmel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_1195_2.JPGMegpróbáltuk hirdetni az evangéliumot a focipályán és kiderült, hogy lehet ott is!! Eddig mindig szolid kis előadásokkal, ügyes énekkarokkal, versmondó diákokkal indultam el Krisztus szeretetéről tanúságot tenni, most Székelyhídra a képen látható nagy csapattal mentünk!!  

A Márton Áron tiszteletére rendezett előadó útra elkísért  gyermekvédelmi otthonaink diákjaiból válogatott focicsapat, a petrozsényi Jézus Szíve Otthon lakóiból alakult pompon együttes és a Role, egy komoly rock zenekar! Jó volt látni, hogy ennyien, ennyi félék tudunk közösen embereket megszólítani, összegyűjteni imádságra, szeretettel meghívni! A foci pályákon olyan fiatalokhoz, gyerekekhez tudtuk eljuttatni az evangéliumot, Márton Áron mindannyiunknak irányt mutató szép vonásait, akikhez a templomainkban egészen biztos, hogy nem tudtunk volna üzenetet megfogalmazni, egyszerűen azért, mert ők nem járnak katolikus templomba!
Sok gyermekem van, számomra nem az a legnagyobb öröm, ha a gyermekeim nekem virágot hoznak, verseket mondanak, hanem ha azt látom, hogy ők jókedvvel, vidáman együtt vannak, és ha ebbe a szeretetteljes közösségbe nekem is helyet adnak!! Hiszem, hogy a földön a legszebb Istentisztelet az, amikor a mennyei Atya gyermekei, szeretetben, békességben együtt játszanak, örvendeznek az ők Atyjuk drága ajándékainak, az életnek, a létnek, s a teremtett világ sok sok szépségének! Jó volt együtt lenni, játszani, énekelni különféle felekezetekhez, nemzeti közösségekhez tartozó fiatalokkal, felnőttekkel! Hiszem, hogy e négy nap alatt tartott minden Istentiszteletünk, bár sokszor kemény volt és hangos, mégis elnyerte a jó Isten tetszését! Határozottan éreztem, hogy nem csak képesek vagyunk a sekrestyéből kilépni Isten szép, tarka gyermekei közé, hanem őket eredményesen meg is tudjuk szólítani!! Szívem tele van örömmel, és hálával az én nagyszerű munkatársaim iránt!! Szeretettel köszönöm, hogy elkísértek erre a hosszú, kemény útra! 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindenkit arra biztatok, hogy keressen, kutasson, állandóan kérdezzen, vizsgáljon meg mindent, kalapáccsal üssön nagyot rá, hogy az az eszme, filozófia, amelybe beleszületett, elég erős talajon áll- e, vizsgálja meg a gyümölcseit önmaga és mások életében: ad-e lelki békét, segíti-e a kibontakozást, erőt ad-e a nehéz helyzetekben, a szenvedés idején, szolgaságba taszít-e, magam körül forgok-e általa, vagy segít kinyílni mások felé… (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 11. szerda, Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A bizalom

Jézus Krisztus saját testében támadt fel, nem maradt ott a porhüvelye a jeruzsálemi sírban. Isten valamilyen módon újra „össze fog minket legózni”, és a saját testünkben fogjuk meglátni az Urat. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube