Sokféle erő van ezen a földön!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_2016041460.jpgE fagyos napokban érdemes megnézni a csatolt kis filmet, megcsodálni ahogyan dacol az ember, teremtményei, a gépek által a hideg, fagyos tél vad erejével!

A határokat feszegető, létét kemény munkával kiterjesztő ember tiszteletet érdemel! Igen, a harcosok ereje, a hegyekkel bátran szembemenő konok, győztes emberek lendülete engem mindig lenyűgözött! Ez a vad erő ott van mindannyiunkban, csak alszik, talán első dolgunk lenne ezen a földön, hogy önmagunkban felébresszük! Sajnos, ma a pánikoló világunkban, nagyon sok ember félve megtorpan, önmagát kímélve a könnyebbik utat választja, nem mer nekimenni a haladását lefékező torlaszoknak! Egész világunk ezt harsogja: jaj ne vállald be, ne menj neki, nehogy valami bajod essen!
Iskoláink nem segítenek, hogy öntudatra ébredjünk és felfedezzük a bennünk lévő teremtő erőket, ezt a láthatatlan de létező világot, mely minden emberben ott szunyódik! A fogyasztásra termelt ember nem álmodik, csak végrehajt, nem teremt, hanem szolgál, nem barangolja be önmagát fürkésző kíváncsisággal, nem csodálkozik rá arra a bensőjében rejtőző végtelen őserdőre, mivel Isten minden gyermekét megajándékozta, hanem baltát ragad és mindent kiirt, hagyja, hogy a földjét bevessék selymes, pihe-puha steril pázsittal! 
A pimasz bátorság, a magas csúcsokat meglátó, azokat meghódítani akaró férfias erőt nem kiirtani kellene magunkból, hanem megnyergelni, befogni, betörni, mint egy csodás paripát, hisz csak vele léphetünk a csodák földjére! Isten adta vágyaink, tüzes táltosaink által a terméketlen ugarból felszántott föld, mindennapi, ropogós kenyerünk szülőföldje lesz! Kemény csapásaid alatt hasad a szikla, enged az acél akaratodnak és otthon, fészek születik gyermekeinknek, kitágul a világ, s te Isten legelső parancsát teljesítve, uralmad alá hajtod a világot!
Nézd meg a kis filmet, és feszülj neki szárnyalásodat fagyos földre szorító torlaszaidnak, határozott lendülettel törd át akadályaidat, mert Isten gyermeke nem a talentumát félve elásó gyáva ember, hanem a Szent Lászlóként sziklára csapó, bajtársainak vizet fakasztó szent! 
Légy te is azzá! 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…minden nap ajándék, hogy te magad is ajándék legyél.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 2. csütörtök, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mi a különbség a dogma és az Egyház tanítása között?

Mi a különbség a dogma és az Egyház tanítása között? A dogma szó jelentése: igazság, amely mindenhol érvényes.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube