Sokféle erő van ezen a földön!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_2016041460.jpgE fagyos napokban érdemes megnézni a csatolt kis filmet, megcsodálni ahogyan dacol az ember, teremtményei, a gépek által a hideg, fagyos tél vad erejével!

A határokat feszegető, létét kemény munkával kiterjesztő ember tiszteletet érdemel! Igen, a harcosok ereje, a hegyekkel bátran szembemenő konok, győztes emberek lendülete engem mindig lenyűgözött! Ez a vad erő ott van mindannyiunkban, csak alszik, talán első dolgunk lenne ezen a földön, hogy önmagunkban felébresszük! Sajnos, ma a pánikoló világunkban, nagyon sok ember félve megtorpan, önmagát kímélve a könnyebbik utat választja, nem mer nekimenni a haladását lefékező torlaszoknak! Egész világunk ezt harsogja: jaj ne vállald be, ne menj neki, nehogy valami bajod essen!
Iskoláink nem segítenek, hogy öntudatra ébredjünk és felfedezzük a bennünk lévő teremtő erőket, ezt a láthatatlan de létező világot, mely minden emberben ott szunyódik! A fogyasztásra termelt ember nem álmodik, csak végrehajt, nem teremt, hanem szolgál, nem barangolja be önmagát fürkésző kíváncsisággal, nem csodálkozik rá arra a bensőjében rejtőző végtelen őserdőre, mivel Isten minden gyermekét megajándékozta, hanem baltát ragad és mindent kiirt, hagyja, hogy a földjét bevessék selymes, pihe-puha steril pázsittal! 
A pimasz bátorság, a magas csúcsokat meglátó, azokat meghódítani akaró férfias erőt nem kiirtani kellene magunkból, hanem megnyergelni, befogni, betörni, mint egy csodás paripát, hisz csak vele léphetünk a csodák földjére! Isten adta vágyaink, tüzes táltosaink által a terméketlen ugarból felszántott föld, mindennapi, ropogós kenyerünk szülőföldje lesz! Kemény csapásaid alatt hasad a szikla, enged az acél akaratodnak és otthon, fészek születik gyermekeinknek, kitágul a világ, s te Isten legelső parancsát teljesítve, uralmad alá hajtod a világot!
Nézd meg a kis filmet, és feszülj neki szárnyalásodat fagyos földre szorító torlaszaidnak, határozott lendülettel törd át akadályaidat, mert Isten gyermeke nem a talentumát félve elásó gyáva ember, hanem a Szent Lászlóként sziklára csapó, bajtársainak vizet fakasztó szent! 
Légy te is azzá! 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Kötelességem, hogy az emberek figyelmét azokra a tanácsokra, elvárásokra irányítsam, amelyeket az élet szerzője, Isten adott, hogy itt a földön békességben, boldogságban élhessünk. Senki sem lakatlan sziget, világunk áldásai, de sajnos szennyes hullámai is átcsapnak személyes létünk korlátain.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. február 26. szerda, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A jászoltól a keresztig

A jászoltól a keresztig Jézus megosztotta életét az egyszerű emberekkel, azonosította magát minden szenvedővel, nélkülözővel, és az irántuk tanúsított tevékeny szeretetet tette az országába belépés feltételének.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube