Létünk utazás a semmiből, a végtelen felé!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_E8843.JPGA világunkat szülő, és kibontakoztató egyetlen erő a szeretet! Istent a szeretet indította arra, hogy megossza a létezés örömét velünk, gyermekeivel! Istent csakis a szeretet vezeti irántunk való gondviselő, bennünket létbe emelő, az időben gyermekeit jóságosan kibontakoztató teremtő munkájában.

Karácsony estéjén e végtelen szeretet testet öltött, közénk jött, emberé lett, hogy jácodjon velünk Názáret poros utcáin, hogy meghallgasson, hogy szóljon hozzánk, hogy megossza velünk titkait, azt, hogy Isten egy szeretet közösség, élő Szentháromság! Jézus meghívott mindannyiunkat e Szeretetközösségbe, a mennyei lakomára, hol nincs első és utolsó vendég, hova a mennyei atya gyermekeit hazavárja! Ez az örömhír, melyről Jézus nem hallgathatott, mellyel tanítványait is Világgá küldte, s melyért nagypénteken életét áldozta!! 
Létünk utazás a semmiből, a végtelen felé! Anyánk méhében két kis sejt találkozott, és a semmiből felfakadt az élet! Megszülettünk, elkezdtünk járni, beszélni, mind több és több dologra rácsodálkozni, a cél a Végtelen! Bebarangolni a Végtelent, felfedezni, megérteni Isten csodás titkait, ehhez nem elég e földi élet, ehhez végtelen idő kell, gond az nincs, hisz mi halhatatlanok vagyunk! Célunk felnőni oda, hogy Teremtőnkkel egy asztalhoz ülve, részesei lehessünk  a Szentek egységében a Szentháromságos egy Isten szeretet közösségének!! Teremtőnk első szava erről szól, az első parancsa nagyon világos, azt kéri Istenünk, hogy lángoló szeretettel szeressük öt: "Uradat Istenedet imád!"
Nagypénteken Krisztust nem a szegek tartották a kereszten, hanem az irántunk való végtelen szeretet, az a hit, hogy mi képesek vagyunk felnőni e szent, élő szeretetközösségbe! Megváltónk hiszi, hogy mi képesek vagyunk önző korlátainkat levetve, mind báb testét a pillangó, és égbe repülni, szeretetben vele egyesülni!  Hihetetlen kihívás, hihetetlen távlatok mindannyiunk számára, a megtorpanás, a szárnyalás feladása, minden komromisszum, magány, maga a pokol! 
Csodálatos dolognak tartom, hogy Kárpátmedence legnagyobb rendezői, színészei vállalkoztak, hogy a Csíksomlyói passió hiteles előadásával e hatalmas titkot elénk tárják!!  Hála és köszönet a rendezőknek, az előadóknak, mindazoknak, kik erre az isteni műre időt, pénzt, energiát szántak!!
Imádkozom, hogy a műben az előadó és néző találkozása isten drága öröm hírének kinyilatkoztatás legyen! 
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gyerekkori barátaim kérdezték, mit jelent az, hogy vallásos vagyok, Istennel élem az életemet. Azt válaszoltam nekik: „Tudjátok, amíg távol álltam a kereszténységtől, azt éreztem, hogy egy nagy, sötét erdőben járok, ahol a fák között mindenféle rémisztő, irtózatos dolgok léteznek: vadállatok, haramiák, csapdák, kiszámíthatatlan csapások… Látom őket, és félek, mert bármi megtörténhet velem. Kiszolgáltatottnak éreztem magamat.” Vallásos emberként, élő hittel most azt érzem, hogy ugyanabban a rettenetes erdőben járok, ugyanazok a fák között, ugyanolyan veszélyek leselkednek rám, de nem félek, mert fogom a mennyei Atya kezét. Biztonságban érzem magam, mert az én Apukám a világon a legerősebb, a legjobb, gondomat viseli, törődik velem. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 12. szerda, Klára napja van. Holnap Ipoly napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Gondviselés csodája

A méltatlan egyházi személyek bűnei jogos felháborodást keltettek sokakban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube