Szent Család útja legyen a Világörökség része

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_cq5damthumbnailcropped750422_1.jpegA létért küzdeni kell! A Szentcsalád nem Heródes népjóléti, gyermekvédelmi szakszolgálatától várta a család békés életét, hanem ők maguk küzdenek, tesznek meg mindent saját létük fenntartásáért! Félelmetes, hogy ma milyen sok mindent várunk el az Államtól, az Egyházaktól, bárkitől, aki helyettünk gondjainkat megoldja! Mindenki pályázik vagy ül a "mama hotelben" és már az is nagy dolog ha egyáltalán keresi, hogy helyette ki tudná az ő sorsát a kezébe venni, megoldani! Aztán ha valami nem úgy megy ahogyan elképzeljük, akkor mindenki hibás, keressük a  bűnbakokat, csak mi nem vagyunk számon kérhetők! 

Saját sorsunkért, életünkért mi vagyunk a felelősek!! Tanuljunk a Szentcsaládtól, vegyük a saját kezünkbe életünk irányítását! 2000 kilométer három év alatt egy kisbabával, szép teljesítmény! A létért, a család épségéért, gyermekeinkért küzdeni kell! 
Gondolatban egy térképen járjuk hosszan az egyiptomi menekülés útvonalát, vegyük a kezünkbe a sorsunkat, 
Csaba t. 
Egyiptom: a Szent Család útja legyen a Világörökség része
A Szent Család Egyiptomba menekülésének útja legalább 25 helyszínen keresztül vezet. Az egyiptomi hatóságok azt kérik, hogy váljon az UNESCO Világörökség részévé.
Amikor Mária, József és a kis Jézus Heródes erőszaka elől menekült, Egyiptomban találtak menedékre. Most az antikvitásért felelős egyiptomi minisztérium egy angol és arab nyelvű kiadványt jelentetett meg „A Szent Család útja” címmel, és kérvényt fogalmazott meg, hogy a Szent Család által végigjárt településeket összekötő útvonal kerüljön az UNESCO védelme alá.
A Szent Család útjának állomásai Egyiptomban
Az évezredes hagyományok szerint a Szent Család az egyiptomi menekülés idején három év során 25 helyszínt érintett. A kiindulási pont Betlehem. Innen áthaladtak a Sinai sivatag északi részén és beléptek Egyiptomba, eljutva Tal Basta városba. A Szent Család ezután átkelt a Nílus folyón, majd Wadi El Natrun és El Matariya, Kairó egyik városnegyede felé vette útját. El Maadi környéke, ami Memphis, az ősi Egyiptom fővárosa közelében található szintén az útjuk egyik állomása volt. Visszatérőben pedig Mária, József és a kis Jézus átkelt az Assiut hegyen és visszatértek Palesztinába, több mint kétezer kilométer megtétele után.
Isten ott van, ahol az ember veszélybe kerül
Ferenc pápa 2013. december 29-én az Úrangyala imádságakor hangsúlyozta: „Heródes fenyegetései elől a Szent Család Egyiptomba menekülése megmutatja, hogy Isten ott van, ahol az ember veszélybe kerül, szenved, ahol menekülni kényszerül, ahol megtapasztalja az elutasítást és a magányt. Isten azonban ott is jelen van, ahol az ember álmodik és remél, hogy szabadon visszatérhet hazájába, ahol megtervezheti saját és családtagjainak életet.”
Somogyi Viktória / Amadeo Lomonaco – Vatikán
www.vaticannews.va

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube