Csaba testvér imádkozik az Alapítvány nagycsaládjával

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_84118341_2794613120614288_3700151489856012288_n.jpgKisé megkésve, de annál nagyobb szeretettel küldök egy kis filmet, melynek végén úgy imádkozunk együtt, hogy külön vagyunk....

 

Fontos, hogy imádkozzunk, mert ahogy ti is tapasztaljátok: Klaus Johannis államelnök szerint még nem jött el az ideje, hogy a román hatóságok lazítsanak a korlátozó intézkedéseken, ezért további egy hónappal meghosszabbítják az április 16-án lejáró sürgősségi állapotot..... május 15-ig. 
Isten áldását kérem rátok és várjuk a beszámolókat! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Johannis: nincs itt az ideje a „lazításnak”, meghosszabbítjuk a sürgősségi állapotot Krónika 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_b_johannis_valsagstab2.jpgKlaus Johannis államelnök szerint még nem jött el az ideje, hogy a román hatóságok lazítsanak a korlátozó intézkedéseken, ezért további egy hónappal meghosszabbítják az április 16-án lejáró sürgősségi állapotot. Az államfő (szemben) válságértekezletet tartott Ludovic Orban miniszterelnökkel és a járvány leküzdésében kulcsfontosságú tárcák vezetőivel 
Az államfő hétfőn megbeszélést folytatott a Cotroceni-palotában a COVID-19 járvány megfékezése érdekében tett intézkedésekről, az ülésen részt vett Ludovic Orban kormányfő és a kabinet több tagja. Johannis közölte, a sürgősségi állapot meghosszabbításához szükséges rendeletet a héten megszövegezik, a jövő héten pedig ki fogja hirdetni a rendkívüli állapot egy hónappal való meghosszabbítását. Ebben az időszakban abszolút szükség van arra, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a járvány fejlődését” – szögezte le nyilatkozatában az államelnök. Johannis közölte, Romániában még nem tetőzött a koronavírus-járvány, emiatt nem lehet lazítani a meghozott megszorító intézkedéseken, annak ellenére sem, hogy az esetek száma más országokhoz képest alacsonyabb. Ez szerinte azért lehetséges, mert a bukaresti hatóságok idejében meghozták a szigorú intézkedéseket. „Azonban nem érkezett el az ideje a lazításnak és annak, hogy semmibe vegyük a hatósági rendelkezéseket.
Minden szakember, minden orvos azt mondja, hogy a járvány terjedése attól függ, az emberek milyen mértékben tartják be a hatósági rendelkezéseket. Ha betartjuk a rendelkezéseket, kerüljük a kontaktust a többiekkel, lehet, hogy nem lesz nagyon magas a megbetegedések száma. Ha viszont nem tartjuk be, sajnos oda juthatunk, mint a nyugat-európai országok” – figyelmeztetett az államfő a Cotroceni-palotában.
Johannis ismét felszólította a lakosságot, hogy tartsa be az elszigetelődésre vonatkozó rendelkezéseket. „Ne találkozzanak egymással, csak akkor menjenek ki a lakásból, ha ez feltétlenül szükséges, ha munkába mennek, vagy élelmiszert vásárolnak. Mindenkivel kerüljék a fizikai kontaktust. Ez nagyon fontos. A betegség emberről emberre terjed. Ne szorítsanak kezet ismerőseikkel, ne öleljék meg egymást, tartsanak távolságot egymás között” – üzente Klaus Johannis. Az elnök kitért arra, hogy a költségvetésnek csökkennek a bevételei, és nőnek a kiadásai, ez pedig nehéz helyzet elé állítja a román kormányt. Úgy vélte, több pénzt kell szánni az egészségügyre, és a szociális ellátásra, a kényszerszabadságokra és a munkanélküli segélyekre. Ehhez pedig szükségesnek tartotta a költségvetési hiány jelentős megnövelését. Hozzátette: a kormánynak alapos elemzést kell készítenie, és újra kell értékelnie a költségvetésnek mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalát. Raed Arafat, a bukaresti belügyminisztérium államtitkára már a hét végén valószínűsítette, hogy a hatóságok újabb egy hónapra meghosszabbítják az április 16-áig érvényes rendkívüli helyzetet.
Az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője elmondta, nem hisz abban, hogy május vége előtt beszüntethetik a hatóságok a koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedéseket. Ludovic Orban miniszterelnök szombaton ugyancsak úgy vélekedett, hogy a járvány további alakulásának függvényében döntenek a sürgősségi állapot esetleges meghosszabbításáról.
A Klaus Johannis államfő által aláírt rendelet értelmében március 16-án 30 napra vezettek be rendkívüli állapotot az országban az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A rendkívüli állapot idejére felfüggesztették valamennyi oktatási intézmény tevékenységét, egyszerűsítették az egészségügyi felszerelések beszerzésének szabályait, korlátozták az ügyfélfogadást a közintézményekben, az igazságszolgáltatás pedig csak a sürgős ügyeket tárgyalja.
www.kronikaonline.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az ember dorbézol, de aztán rájön, hogy mélységesen üres az élete, és hogy a jócselekedetek, a szeretetből vállalt feladatok mérhetetlenül boldogabbá teszik az embert. Akkor már olyan egyszerű dönteni, és mint a virág, magától értetődő természetességgel fordítja a fejét a tiszta fény felé.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 4. csütörtök, Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazságtalanság

Az édesapámat igazságtalanul börtönbe zárták, és a kínzások miatt a szabadulása után néhány hónappal meghalt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube