ISTEN LELKE MŰKÖDIK BENNÜNK …

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_60618118_406748333248356_4870894931192840192_o_1.jpgSokan kérdezik, hogy a napi politikához miért nem szolok hozzá. "Kinek van igaza, engem nem érdekel?"

Jézus Krisztus politikával, társadalom tudománnyal nem foglalkozott, mert Ő nem egy külső világban akart reformot, hanem az ember szívében, tudatában akart mélyreható változást elindítani! Kívülről bármilyen politikai közösség is van hatalmon, nem képes az embert a maga lényegében megváltoztatni... Európában egy csapásra akkor mikor a kereszténység államvallás lett - Nagy Konstantin idejében -  nem változott meg minden. Évszázadok, évezredek kellettek, míg az embert ott lénye legbelül is kezdi átjárni a szeretet parancsa, Isten jóságos Lelke! 
Természetesen sokan mondhatják, hogy hiába teltek el az évszázadok, mert mi ott belül nem változunk... Az ilyen embernek azt tanácsolom, hogy vegyen egy nagy botot és kergessen meg a korcs kóbor kutyát, kérje meg a barátját, hogy filmezze le és ossza meg a közösségi médián! Utána, nem sokáig kell várnia, mert - még akkor is, ha a bottal nem ért a kutyához - olvashatja az emberek tettével kapcsolatos véleményét!! Fel sem tudjuk fogni, hogy mennyire a mindennapi életünk részévé vált a kereszténység! A szeretet parancsa átjárt tetőtől - talpig, és mint a kovász megkezdett munkáját végzi feltartoztathatatlanul , ezért engem annyira nem is aggaszt, hogy formálisan mennyire gyakoroljuk vallásunkat, mert nem ebben van a lényeg! 
Nyugalmam is innen ered! Biztos vagyok benne, hogy azok a politikai erők, melyek a gyűlölettől vezetve, csak acsarkodni tudnak, és a másképp gondolkodó erőket nem tekintik párbeszédre alkalmasnak, azok, bárhogy is erőlködnek kudarcra vannak ítélve, elfognak tűnni a történelem süllyesztőjében! A vicsorgó, veszekedő, durván másokat leszóló, letaposó ember nem szimpatikus, nem fogunk velük egy asztalhoz ülni, nem kérünk az ő ételükből, még akkor sem, ha itt ott egy - egy igazság morzsa felvillan az ítélkezés hullámverésében!! 
Szeretettel, 
Csaba testvér
Kép: az otthonunkban felnövekvő gyerekeink a reménységünk forrásai.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 12. vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Gondviselés csodája...

A méltatlan egyházi személyek bűnei jogos felháborodást keltettek sokakban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube