Koronavírus?!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_fullsizeoutput_471.jpegSokan kérdezik, hogy mi is ez a koronavírus? Isten verése, vagy Isten áldása?

Önmagában semmi sem jó, semmi sem rossz! Igazából minden mi van, lehet dobbantó és botlasztó is! Lám az öreg Simeon, Jézus Krisztusról azt jövendöli, hogy az ellentmondás jele lesz! Jézus élete tanítása sokak üdvösségére, de az emberi szabad akarat döntései alapján valószínű, hogy sokak kárhozatára is válhat!
Mi döntünk! Bármi lehet dobbantó egy ember életében! Egy betegség, egy kudarc, de egy sikeres vizsga is, elnyert pályázat, minden válhat a javunkra, de ugyanaz hozhat szerencsétlenséget is a fejünkre, válhat életünket megnyomorító botlasztójává is! Hogy állok én az eseményekhez, az Isten által elém hozott dolgokhoz? Felületes, nagyképű magabiztossággal, vagy tanulni kész alázatos szerénységgel? Van türelmem bölcsen körüljárni az új helyzetet, és a megváltozott körülmények között a lehető legjobbat kihozni a nekem kiosztott feladatból? Vagy duzzogva elengedem a kormányt, és másokat vádolva egymás után hozom a rosszabbnál rosszabb döntéseket? 
Rajtam múlik, hogy a tőlem független dolgok, események áldássá, vagy átokká válnak az életemben! Minden mi bennünk és körülöttünk történik, egy feladat mit jól vagy rosszul, de meg kell oldanunk! Aki szorgalmas munkával, bölcsen, jól oldja meg a Teremtő által elénk adott kihívásokat, az győztes, viheti tovább magasba emelve az élet zászlaját! Aki lustaságból, kishitűségből, gyávaságból nem akarta, nem tudta megoldani az új feladatokat, vagy egyszerűen meg sem látta, hátat fordítva ignorálta, az elbukik, magára marad és elsorvad!   
Jézus nagy-nagy ajándék, ha szeretettel figyelünk rá és meghallgatjuk üzenetét, többek, boldogabbak, gazdagabbak leszünk, ha mereven elutasítjuk, hogy ne szóljon bele az életünkbe, szegényebbek, vesztesek leszünk! Tudnunk kell, e világban csak egy Teremtő van! Ugyanaz a mennyei Atya emelt téged is, engem is a létbe, de a vírusokat is, akárcsak minden létezőt, ezért figyeljünk rá, vajon Isten miért engedte meg, hogy közénk lépjen ez a fura alak!? A nagy kérdés, hogy mire tanít, taníthatna ez a világunkat lassító parányi teremtmény?! 
Istennek, akárcsak a jó pásztornak két eszköze van, hogy kövér legelőre vezesse bárányait. A jobb sors utáni vágy, és a félelem a szenvedésektől, nehézségektől! Furulyával hívogatva vezet, és a belénk maró csahos kutyáival űz, terel, de nekünk tudnunk kell, hogy a célja, - a mi javunk - mindig ugyanaz! Milyen jó lenne, ha békésen hallgatnánk Mesterünk szavára, hadd vezessen a semmiből a végtelen felé, a nemlétből a Szentháromság által terített mennyei lakoma asztalához.
Szeretettel, 
Csaba t.
Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: „Lám, e Gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő – még a te lelkedet is tőr járja át –, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!”  
Lk 2,33-35
Kép: Tolvajos tető, fönt a Hargitán

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

El tudom képzelni, hogy az emberiség nagy fájáról ágak fognak letörni és pusztulnak el – törtek le eddig is a történelem folyamán –, de valamilyen módon ez a szent törzs kihajt. Isten munkálkodik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 28. hétfő, Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya...

A Szűzanya nem hatalmas prédikációkkal nőtt fel oda, hogy a Mennyek Királynéja legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube