Isten alkotta gyönyörű világ...

b_300_300_16777215_00_images_stories_tuzijatek20.jpegA marathóni csata napján, (Kr. e. 490. szeptember 12.) Déván a gyerekek szeretettel várják az acélparipán széllel táncoló testvéreinket! Az idén a nagy motoros találkozó elmarad, de jelképesen néhány székelyföldi motoros, az új tanévre készülő diákjainkat meglátogatja! Bonaventura testvérünk eléjük megy, és felvezeti a kolostorhoz a drága vendégeinket. 

Gyerekeinknek, az idei furcsa tanév kezdetét nem csilingelő csengők, hanem sok lóerős motorok dübörgése jelzi. Mi nem bágyadt kezdéssel indulunk neki egy tétova tanévnek, hanem dübörgő erővel állunk neki tanulni, küzdeni, az előttünk tornyosuló akadályokat összefogva legyőzni! Gyermekeinkkel nem tragikus hősei akarunk lenni egy rosszul sikerült, szétmálló diszletnek, hanem diadalmas győztesei Isten alkotta gyönyörű világnak! 

2020. szeptember 12-én  újból dübörögve felbőgnek a motorok, mert itt ebben a tanévben is, akárcsak Miltiadész görög harcosainak a marathóni síkon, a diákoknak a sötét, buta tudatlanságot, a testet, lelket sorvasztó lustaságot le kell győzniük! Győzni akarunk, mi nem a világ végét várjuk, hanem Teremtőnk akaratára figyelve, életünk új fejezetét szeretnénk örömmel megnyitni az új tanév kezdetén! 
Jó utat kívánva, szeretettel várunk e hosszú marathóni futamon, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

El tudom képzelni, hogy az emberiség nagy fájáról ágak fognak letörni és pusztulnak el – törtek le eddig is a történelem folyamán –, de valamilyen módon ez a szent törzs kihajt. Isten munkálkodik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 28. hétfő, Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya...

A Szűzanya nem hatalmas prédikációkkal nőtt fel oda, hogy a Mennyek Királynéja legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube