Kis dolog, nagy dolog?

Egyik rokonom felhívott, hogy Székelyudvarhely közelében egy kis faluban él egy lány, aki évek óta azért nem tud iskolába járni, mert nem hall. Azt kérdezte, hogy az iskolánkba fogadnánk-e? A kérdésemre ez a nagynéni elmondta, hogy a kislány évekkel ezelőtt volt a fülorvosnál, aki akkor fülhallgatót javasolt, de nekik autóbuszjegyre sincs pénzük.

Kedves Levente!

Kis dolog, nagy dolog? Egy rokon felhívott, hogy Székelyudvarhely közelében, egy kis faluban egy lány már évek óta nem tud járni iskolába, mert nem hall, süket, és hogy befogadnánk-e az iskolába hozzánk. A kérdésemre ez a nagynéni elmondta, hogy ez a kislány még évekkel ezelőtt volt a fülorvosnál, aki akkor egy fülhallgatót javasolt a beteg fülnek, de nekik autóbuszjegyre sincs pénzük, így a dolog abba maradt. Hihetetlennek tűnik nekem, hogy a huszonegyedik századba, egy élet csak azért záruljon el a külvilágtól, egy gyerek maradjon ki az iskolából, mert nincs a családnak  100 eurója.

Persze telefonon keresztül nagyon nehéz segíteni, ezért kértem meg Benedek Leventét, hogy menjen és nézze meg személyesen, hogy mit tudunk tenni ezért a kis életért.

Levente nagy örömmel hívott fel, hogy beszámoljon az eredményről. Számára, de azt gondolom mindannyiunk számára is nagy élményt jelent az, hogy egy kislány, ki mostanig az erős hangokat sem hallotta, most elkezd sírva válaszolni azokra a kérdésekre, amiket feltesznek neki.

Kisdolog, nagy dolog, a világ nagy kérdései közepette? Nem tudom, de egy dolgot tudok,  ebben a történetben is a világosság, a szeretet, az összefogás győzelmét látom a sötétség, az önzés felett, hisz a doktor urak, a kedves nővérek, az alapítványunk munkatársai együtt közösen segíteni tudtak egy embernek, hogy meghallja, megértse a szeretettel neki kimondott szavakat. Hála mindenkinek a szeretetért.

Kedves Levente, köszönöm mindazt, amit tettél e kislányért, és a leveledet is, melyben beszámoltál a szép élményedről, adja az Isten, hogy még nagyon sok alkalommal tanúja legyél a szeretet győzelmének a szegénység felett.

Szeretettel, Csaba t.

Déva, 2007. március 7.

 

 

{mos_ri:proba}