2017. január 5. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8504_2_2.jpgCsodálom Jézus közvetlenségét, azt a magától érthető természetességet amellyel megszólítja az embereket, ahogyan tudatosan, bölcsen építi baráti körét! Jézus megszólítható a szentírás szerint, gyermekek, felnőttek, betegek, bűnösek, művelt farizeusok, vagy egyszerű emberek mind mind mehetnek kertelés nélkül, nyugodtan Jézus Krisztushoz! A szentírás fényében azt is bátran állíthatjuk, hogy ugyanilyen természetes egyszerűséggel megy, kopogtat be az emberek ajtaján a mi Megváltónk is!! Gyertek hozzám mindnyájan - hív mindannyiunkat megváltó Istenünk!! Nincs személyválogatás, tesztek, próbák, vizsgák, melyen ha az ember sikeresen letesz, akkor beléphet Isten várószobájába! Tudom, hogy mi papok sokszor a tékozló fiuk nagyobb testvéreiként oda állnánk számon kérően a kitárt karú atyánk és a hozzá siető kisebb testvéreink közé, de ez senkit ne zavarjon, mert minden embernek direkt vonala van Teremtőjéhez! 
Merd átölelni Istenedet!! Gyermekeinkkel, kollégáinkkal 2017 januárjában ezt a mindannyiunk felé szeretettel forduló, minden embert megszólító, jósággal hívó, velünk egy asztalhoz ülő Istent szeretnénk megismerni, csodálni, biztató, bátorító, életadó jelenlétében megfürödni!! Isten első parancsa is erre indít: Uradat Istenedet imádd és csak neki szolgálj!! Gyertek induljunk el Istenünk kitárt karjai felé!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az  időben, amikor  Jézus Galileába  készült, találkozott  Fülöppel.
„Kövess engem!” –  mondta neki. Fülöp  Betszaidából származott, András  és Péter   városából.   Amikor   találkozott   Nátánáellel,   közölte   vele:
„Megtaláltuk, akiről  Mózes törvénye  és a  próféták szólnak:  a  názáreti Jézust, József fiát.” „Jöhet-e valami jó Názáretből?” – kérdezte Nátánáel.
„Jöjj, nézd  meg!” –  felelte  Fülöp. Amikor  Jézus látta,  hogy  Nátánáel közeledik hozzá, így szólt: „Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs  benne kétszínűség!” Nátánáel  megkérdezte:  „Honnan ismersz  engem?”  Jézus  így felelt: „Még  mielőtt  Fülöp  hívott  volna,  láttalak  a  fügefa  alatt.”
Nátánáel erre elismerte:  „Rabbi, te  vagy az  Isten Fia,  te vagy  Izrael Királya.” Jézus így  szólt: „Azért  hiszel, mert azt  mondtam: Láttalak  a fügefa alatt. Nagyobb dolgokat is fogsz látni ennél.” Majd így  folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: látni  fogjátok, hogy megnyílik az ég,  és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett.”
Jn 1,43-51

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak a mesékben él ronda, gonosz Vasorrú Bába és ártatlan, gyönyörűséges, csupa jóság Hófehérke. Csak a mesékben létezik, hogy minden fekete vagy fehér. Az életben csak árnyalatok vannak, a dolgok sötét- vagy világosabb szürkék. A világon minden embernek van esélye arra, hogy megtanuljon szeretni, hogy ő is elinduljon az élet útján. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 19. hétfő, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ne beszéljetek...

A papok általában tudták, hogy a környezetükben ki jelentett, sőt voltak, akik maguk figyelmeztettek:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube