2017. február 3. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_8504_2_2.jpgAz emberből, akivel éppen találkozol, hogy mi jön elő, hogy hogyan fog viselkedni, az tőlünk is függ. Légy elővigyázatos, de bízzál az emberekben, ha valaki bizalmat, szeretetet kap, akkor azt ő meghálálja, nem hull a földre eső anélkül, hogy megne hozná a maga  gyümölcsét!! Persze, ha bölcs vagy, akkor tudod, hogy tíz lefutásból nem lesz tíz gól a focipályán. Te se keseredj el, ha nem hoz minden erőfeszítésed százszoros termést. Jézusnak sem sikerült mindenkit megtéríteni, de ennek ellenére nem tér le a bizalom, a szeretet útjáról! Keresztelő Szent János kivégzésének másnapján Jézus már tanít, gyógyít, kenyeret szaporít! Nagypéntek után húsvét hajnalán a Mesterünk gyűjti össze a tanítványait, megy tovább mintha mi sem történt volna!! Téged se keserítsenek el a kudarcaid, te nem a kesergés, a bizalmatlanság törvényét kaptad, hanem az irgalmas szeretet parancsát!! 
Ki mindvégig kitart az üdvözül!! 
Csaba t.
Kép: A rosszcsont gyerek neked drukkol....
Heródes Antipász  király is  értesült Jézus  tetteiről, mert  híre  messze földön elterjedt. Azt gondolta, hogy  Jézusnak azért van csodatevő  ereje, mert Keresztelő János támadt  fel benne a  halálból. Voltak azonban,  akik azt állították Jézusról,  hogy ő  Illés. Ismét mások  azt hirdették,  hogy próféta; olyan, mint egy  a többi próféta  közül. Ennek hallatára  Heródes továbbra is  azt gondolta  magában:  „Ő János,  akinek fejét  vétettem.  Ő támadt fel a halálból.” Heródes volt ugyanis az, aki embereivel  elfogatta Jánost, és  börtönbe  vetette. Testvérének,  Fülöpnek  felesége,  Heródiás miatt tette, akit feleségül  vett. János ugyanis figyelmeztette  Heródest:
„Nem szabad  elvenned  testvéred feleségét.”  Emiatt  Heródiás  áskálódott ellene. Szívesen eltétette volna láb alól, de nem tehette. Heródes ugyanis félt Jánostól, mert tudta, hogy igaz  és szent ember. Ezért meg akarta  őt menteni.  Valahányszor  beszélt   vele,  zavarba   jött,  mégis   szívesen meghallgatta. Végül elérkezett a kedvező  nap. Heródes a születése  napján lakomát adott  vezető  embereinek, a  magas  rangú tiszteknek  és  Galilea előkelőségeinek. Közben Heródiás leánya  bement, táncolt nekik és  Heródes meg vendégei előtt nagy tetszést aratott.  A király így szólt a  leányhoz:
„Kérj tőlem, amit  akarsz! Megadom  neked”. Sőt meg  is esküdött:  „Bármit kérsz, megadom  neked, még  az  országom felét  is”.  A leány  kiment,  és megkérdezte anyjától: „Mit kérjek?”  Anyja ezt felelte: „Keresztelő  János fejét”. Erre visszasietett a királyhoz,  és előadta kérését: „Azt  akarom, hogy most azonnal add  nekem egy tálon Keresztelő  János fejét!” A  király nagyon elszomorodott emiatt, de esküjére és a vendégekre való  tekintettel nem akarta kedvét szegni. Azonnal elküldött egy hóhért azzal a paranccsal, hogy hozza el János fejét. Az elment, lefejezte őt a börtönben, és elhozta fejét egy  tálon. Odaadta  a  leánynak, a  leány pedig  elvitte  anyjának.
Amikor János tanítványai meghallották, eljöttek, elvitték János testét, és egy sírboltba temették.
Mk 6,14-29