2017. március 1. – Hamvazószerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_screenshot.png"Atyád, aki a rejtekben jelen van!" Mt 6, 18
Rejtőzködő Istenem mint gyógyító ír a sebre, olyan jól esnek drága szavaid! Sokat nyüzsgünk, fontoskodunk, szerepelünk, izgünk, mozgunk és sokszor sajnos mindez csak rólunk szól, még akkor is mikor jótékonykódunk, vagy éppen imádkozunk, magunk múló személyét fényezzük, de boldogabbak ettől soha nem leszünk!! A földben láthatatlanul megbúvó mag nyugalmáért imádkozom, mely nem látszani akar, hanem élni, gyökeret eresztve erőt gyűjt, hogy a fekete föld köpenyét átdöfve az ég felé  törve maga is részese legyen, a létezés csodájának! A kis mag tavaszi esőtől áztatott földben akár egy remete egymagában van, de ez a csendes lét az élet hordozásában, továbbadásában, Teremtője partnerévé nemesíti! 
A nagyböjti szentidőben segíts elcsendesedni, megérteni, hogy a kevés a több, a szegénység gazdagság,  s csend a párbeszéd forrása, mert a termékeny magányba vissza vonulva veled találkozunk, végtelenre szomjazó bomló létünk beteljesítőjébel! 
Istent kereső lélekkel,
Csaba t.  
A  hegyi   beszédben   Jézus  így   szólt   tanítványaihoz:   Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne  hivalkodjatok  az emberek  előtt,  mert így  a  mennyei Atyától nem kaptok  értük jutalmat.  Amikor tehát  alamizsnát osztasz,  ne kürtöltess magad előtt,  mint a  képmutatók teszik a  zsinagógákban és  az utcákon, hogy dicsérjék őket az  emberek! Bizony mondom nektek, ezzel  már meg is kapták jutalmukat. Amikor te  adsz alamizsnát, ne tudja bal  kezed, mit cselekszik a  jobb kezed,  hogy adományod rejtekben  legyen, és  akkor Atyád jutalmaz  meg érte,  aki  lát téged  a  rejtekben is.  Amikor  pedig imádkoztok, ne  legyetek olyanok,  mint a  képmutatók, akik  szeretnek  az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva  imádkozni!
Bizony mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a  szobádba, és  zárt  ajtó mögött,  a rejtekben  imádkozzál  Atyádhoz!
Atyád, aki  a  rejtekben is  lát,  megfizet neked.  Amikor  böjtöltök,  ne legyetek mogorvák,  mint  a képmutatók!  Keserű  arcot mutatnak,  hogy  az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony mondom nektek, ezzel már  meg is kapták jutalmukat. Amikor te  böjtölsz, illatosítsd be hajadat és  mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Mt 6,1-6.16-18