2017. szeptember 20. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_8567.jpgMiért olyan nehéz megtérni? Miért tudtak Jónás korában Ninive lakói megtérni, és megszabadulni a bűn zsoldjától? Jeremiás korában Izrael miért nem tudott a próféta szavára megtérni, s miért pusztult el ellensége kardjától? Jézus isteni szavára oly sokan megtértek, de nagyon sokan bűnükbe ragadva azt mondták: "Nézd a falánk és borissza embert, a vámosok és a bűnösök barátját!" Lk 7, 35
Nekem sikerült megtérnem!? Döntéseimben a szeretet, a jóság, az irgalom vezet? Vagy a gonosz, a halálba vezető hét főbűn: kevélység (büszkeség), kapzsiság, bujaság, irigység, falánkság, harag és lustaság (jóra való restség).
A gonosz, a mesterhalász a horogra bármit is akaszt, az kísértés, állj ellen, mert itt te vagy a préda, s örök életed a tét!!
Térj meg, szabadítsd fel magadat a bűn uralma alól!! 
Csaba t. 
Kép: Zarándok úton
Egy alkalommal Jézus így szólt a néphez: "Kihez hasonlítsam e nemzedék fiait? Kihez is hasonlítanak? Olyanok, mint az utcán tanyázó gyermekek, akik így kiáltoznak egymáshoz:
"Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok."
Eljött Keresztelő János: kenyeret nem eszik, bort nem iszik. Erre azt mondjátok: "Ördöge van." Eljött az Emberfia, eszik és iszik. Erre meg azt mondjátok: "Nézd a falánk és borissza embert, a vámosok és a bűnösök barátját!" Az Isten bölcsességét azonban fiai igazolták."
Lk 7,31-35

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube