2017. november 3. - Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_4826.jpgTe is tudsz gyógyítani!? Igen, merjünk egymás felé ajtót nyitni szeretettel, jósággal! Vegyük le egymás válláról a terheket, azt a sok megkötözést, melyet a bennünk bujkáló félelmeink, a szívünkben rágó gyűlölet, fel nem dolgozott bűneink jelentenek! A mai ember hihetetlen súlyok alatt görnyed, élete nagyon sok kérdésére nem találta meg a megnyugtató, bölcs választ, nincs a saját útján, kificamodott életet él, és én meg vagyok győződve, hogy mindez sok - sok betegség forrása!
Azt tapasztaltam, hogy ha megfürdünk testvéreink szeretetében, egy nyugodt, jó beszélgetésben, mely áthajlik a szentgyónásba, életünk bölcs újra tervezésébe, felszabadít és ilyenkor nem csak jókedv költözik a testünkbe, hanem egészség is! 
Láttam egy kedves mongol filmet egy tevekancáról, kinek megszületett az első tevecsikója. Az anya megijedt, félt és nem tudta szoptatni a kis fehér púpos tevét. Az egyszerű, szegény család számára nagyon fontos volt a kis jószág, erőltették a kis tevemamát, hogy fogadja el a gyermekét, hívtak állatorvost de semmi eredmény nem volt, és akkor a család úgy döntött, hogy elhívnak egy öreg bölcs sámánt. Az el is jött, megsimogatta az ideges állatot, oda ült melléje és elkezdett énekelni egy ősi, nekem tetszve szomorú éneket. A szöveget nem értettem, gondolom, hogy a teve sem, de a filmkockákon átjött a jó szándék, a szeretet, s lám lám a tevekanca egy idő után elkezdett sírni, potyogtak láthatóan a könnyei, majd hosszan nyalta a csikóját és elkezdte szoptatni! 
Hiszem, hogy a szeretet, a jóság, jöjjön az bárhonnan, gyógyít, erőt, életkedvet ad! S emellett -  s ez is jó hír, a szeretet meg is szépít! Valóban, a szeretet úgy látom, hogy a legértékesebb kozmetikai szer! Sokszor nézem, hogy az utcáról hozzánk bekerülő félénk kis gyermekek, a szeretet melegébe mennyire megváltoznak, megszépülnek, értékessé válnak! Egy lelkigyakorlatra vittem magammal gyermekeket egy nagy városba. Az esti szentmise után, a hívek házi feladatot is kaptak, egy - egy gyerekünket haza kellett vigyék, és vacsora után esti mesét kellett mondani, majd jó éjt puszit adni, álomra hajthatták a fejüket. Másnap jöttek az emberek, hogy miért nem hoztam több gyereket, mert több családnak nem jutott a busz gyerekből! Kolléganőimnek mondtam, hogy gyertek menjünk ki az állomásra, és a kolduló gyerekeket fürdessük meg, öltöztessük fel szép ruhába, és három nap múlva őket is ugyanilyen szeretettel vennék át tőlünk a családok, mert ennyitől ezek a félénk, sunyi kis koldus gyerekek megszépülnek!
Jó lenne megértenünk, hogy a szeretet jó befektetés, gyógyszer és kozmetikum! A bomba hír az, hogy van belőle bőven, nem drága, hisz Isten ingyen önti a szívünkbe! Az Isten adta "szeretetet" hatalmas kiszerelésben, használjuk otthon a családban, a munkahelyen, az élet minden területén, mert szebb, jobb, egészségesebb lesz általa nem csak a világ, hanem mi magunk is!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Az ott tartózkodók figyelték őt. Akkor eléje állt egy vízkóros ember. Jézus megkérdezte a törvénytudókat és farizeusokat:
"Szabad-e szombaton gyógyítani? De azok nem válaszoltak. Erre ő megérintette a beteget, meggyógyította és elbocsátotta. Azután a jelenlevőkhöz fordult: "Ha valamelyiktek szamara vagy ökre szombaton kútba esik, nem húzza-e ki azonnal?" Azok semmit sem tudtak felelni neki.
Lk 14,1-6