2018. október 23. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_7394.JPGTanuljunk Urunkra várni a vadcseresznyefától! Egy hét különbséggel készítettem a két képet! A jobb oldali diófa aranysárga, a bal oldalon lévő vadcseresznye zöld! Eltelt egy hét, és a diófa aranysárga ruhája megfakult, összetöpörödött, elfeketedett, a vadcseresznye levelei öltöznek őszi pompába, hogy néhány nap múlva a hideg ősz őt is megfossza minden varázslatától!
Engem a napok pergésének az egymásutáni megélése, a változásban való változatlan jelenlét lepett meg! Semmi sem állandó, semmi sem örök, de a fák ennek ellenére a múló percnek, minden röpke pillanatnak megadják a módját! Nekiöltöznek a tavaszi zsongásnak, a gyümölcstermés kemény feladatának, de a kérlelhetetlen elmúlásnak is! Oly rövid időre is egész lombkoronájukat ünneplőbe öltöztetik! Arra a néhány napra is komolyan venni a létezést, gyönyörű átéléssel megélik annak minden gyors lábon tovatűnő pillanatát!
Az életszentség is valahogy ilyen! Azt ami éppen jön, az ajtónkon kopogtató jelent kell szeretettel fogadni, szépen, szentül megélni! Nem őrizgetni kell a múlt pompáját, bambán trónolni az elért eredményeken, a vélt vagy valós dicsőség sallangjával dicsekedni, hanem a mát, akár az érett férfikort vagy a megfáradó idős kórba hajló napokat kell bölcsen, tudatosan fogadni, szépen megélni! 
Isten nem szereti a monoton változatlanságot! A Jézusra váró állandó készenlét minden nap mást jelent! Mindennap újból fel kell élesztenünk a lángot akárcsak az okos szüzek a lámpásukat, újból és újból meg kell fogalmazzuk a szakadatlanul változó mában az örök létünk forgatókönyvének újabb gyönyörű lapjait!
A várakozás forgatagában, 
Csaba t.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.  
Lk 12,35-38

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 19. péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Vegyük észre...

A Katolikus Egyház kétezer éves történelmében előforduló sajnálatos és szégyenteljes kisiklásokon, bűnökön lehet botránkozni, de legyünk legalább ilyen érzékenyek a mai korban meglévő igazságtalanságokra, erőszakra is!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube