2019. március 18. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_fullsizeoutput_k.jpg„Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas." Lk 6,36 
Az ember térdenállva a legnagyobb!! Számomra Isten irgalmának legcsodálatosabb megnyilvánulása a gyóntatószék!! Mindig megdöbbenek, mikor egy - egy ember alázattal térdreborul és kezdi őszintén feltárni bűneit!!   Csodálatos az Egyház akarata szerint alázattal, Jézus Krisztus nevében irgalmasságot gyakorolva elmondani a feloldozás szent szavait:  
Isten, a mi irgalmas Atyánk, aki szent Fiának kereszthalála és feltámadása által kiengesztelte önmagával a világot, és kiárasztotta a Szentlelket a bűnök bocsánatára, az Egyház szolgálata által bocsásson meg neked, és adja meg a békét! ÉS ÉN FELOLDOZLAK TÉGED BŰNEIDTŐL AZ ATYA ÉS A FIÚ + ÉS A SZENTLÉLEK NEVÉBEN. - Ámen.
Bűnbánattal, 
Csaba t. 
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.”
Lk 6,36–38