2020. január 31. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_83219589_3491834290858228_4903468049065050112_o.jpgJézusnak mi volt az első tette ezen a földön? Szeretem magam elé képzelni, ahogyan kedvesen rámosolyog édesanyjára, majd pajkosan összekócolja Szent József szakállát! Egyszerű, szerény nyitány és milyen hatalmas mű született belőle! Gondoljunk a kezdetekre, Betlehem kis falujára, a menekülő Szent Családra és gondoljunk a kétezer éves egyház rengeteg szentjére, arra a roppant sok szeretet műre, áldozatra, jóságra mi ebből az angyali üdvözletre adott falusi lány "igenjéből" kinőtt!
Ne féljünk!!! A nagy Isten ha mert jókedvvel, gyermeki vidámsággal közénk jönni, mi is merjünk vele tipegve, topogva útra kelni! Ha Teremtőnk mert a megváltás Végtelenbe torkolló útjára kezünket megfogva rálépni, akkor mi is nézzünk bizalommal a holnapba, jó testvérekként, örömmel, egymás szemébe nézve folytassuk Isten Országának az építését!
Ma Kovásznára megyek, meglátogatom az ottani gyermekeinket, biztatom, bátorítom, hogy az új évben is jól tanuljanak, szót fogadjanak, növekedjenek szépen Isten dicsőségére, mindannyiunk örömére! Egy leheletnyi jó szándék, egy kézszorítás, egy elrebegett ima, mi ez egy fészekből kihullott árva gyermeknek? Tudom, hogy édeskevés, de minden nap egy -egy kis dolgot megteszek, és próbálom azt nagy szeretettel tenni! Adom amit adni tudok, aztán remélem, hogy az én mustármag tetteimből gyermekeink szívében kinő az élő hit, a bátorságot adó remény, világunkat otthonná tevő szeretet!
Gyertek testvéreim, nap mint nap tegyük amit tehetünk, mert így leszünk mi, az eldobott kövek, szegletkővé Isten hatalmas templomában!
Szeretettel,
Csaba t.
Kép: Mi egy áldás? Egy leheletnyi segítség, mely jobbá teszi a világunkat.
Evangélium
Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek:
„Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: Először szárat, aztán kalászt, majd telt szemet a kalászban. Mikor pedig a termés engedi, az ember mindjárt fogja a sarlót, mert itt az aratás.”
Majd folytatta: „Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Milyen példabeszéddel szemléltessük? Olyan, mint a mustármag, amely, amikor elvetik a földbe, kisebb minden más magnál a földön. Mikor azonban elvetik, kikel és minden kerti veteménynél nagyobb lesz. Nagy ágakat hajt, úgyhogy az ég madarai az árnyékában laknak.”
Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik.
Mk 4,26-34