Az evangélium hirdetésénél nincs szebb, sürgetőbb és fontosabb feladat

ImageAdvent negyedik vasárnapján az Úrangyala-imádság előtt a Szentatya arra emlékeztette a híveket, hogy az Egyháznak az Úrtól kapott ajándékot kell továbbadnia a világnak.

 

 

„Holnap éjjel a szeretet nagy misztériumát fogjuk ünnepelni, amely mindig ámulatba ejt bennünket: a szeretet Istenét, aki emberré lett. Ezért fohászkodtunk így az utóbbi napokban: „Jöjj el, Uram!" Kértük, hogy eljövetelével alakítsa át szívünket és hogy az egész világon a béke és az igazság uralkodjon" – idézi a Szentatya szavait az Asianews.

„Az igazság, amely megmenti az életet, lángra lobbantja annak szívét, aki felebaráti szeretettel fogadja azt és adja tovább. Minden keresztény és minden közösség meg kell, hogy ossza az evangéliumi jó hírt másokkal, azt, hogy az Atya egyetlen fiát adta a világnak üdvösségül. Ez Karácsony ünnepének igazi, eredeti jelentése, melyet újra fel kell fedeznünk és eszerint kell élnünk" – mondta XVI. Benedek pápa a Szent-Péter téren összegyűlt mintegy harmincezer hívőnek.
Mielőtt jókívánságaival búcsúzott volna a jelenlévőktől, a Szentatya nagyrabecsülését fejezte ki az Osservatore romano c. olasz lapnak, amely jelentős kezdeményezést indított útjára az ugandai gyermekek megsegítésére.

Magyar Kurír