A pápa levele a Kenyai Püspöki Konferenciához

ImageA pápa arra kéri a politikai vezetőket, hogy „térjenek vissza az igazságosság és a béke útjára", és vessenek véget a testvérgyilkos konfliktusnak.


 

 

A Szentatya levelet intézett a Kenyai Püspöki Konferenciához, amelyben a polgárháború miatti aggodalmának adott hangot. A levelet január 5-én, szombaton hozták nyilvánosságra a Vatikánban. A pápa arra kéri a politikai vezetőket, hogy „térjenek vissza az igazságosság és a béke útjára", vessenek véget a testvérgyilkos konfliktusnak, elhárítva ezzel az etnikai háború veszélyét.

A Szentatya levelével határozottan kifejezte együttérzését és támogatását a Kenyai Püspöki Konferenciának, amelynek elnöke, John Njue bíboros és 23 további aláíró január 2-án levélben kérte, hogy vizsgálják ki a parlamenti- és elnökválasztás körülményeit – írja a KNA.
XVI. Benedek pápa mély fájdalommal és aggodalommal követi a kenyai eseményeket – áll a Tarcisio Bertone bíboros államtitkár által aláírt levélben. A pápa azért imádkozik, hogy ez a tragédia hamarosan véget érjen, hiszen a kelet-afrikai ország mindezidáig a háborúktól sújtott térség stabil államának bizonyult. A jelenlegi konfliktust párbeszéddel, a demokrácia eszközével kellene megoldani – hangsúlyozza levelében a Szentatya.
Magyar Kurír