A mexikói püspökök megtérésre szólították fel a drogkereskedőket

Image„A nagyböjt a megtérés ideje. Jó alkalom arra, hogy a drogkereskedők felhagyjanak a szervezett bűnözéssel, és végleg lemondjanak ártalmas tevékenységükről" – írják a mexikói püspökök nagyböjti üzenetükben.


 

A húsvétot megelőző időszakban arra kaptunk meghívást, hogy határozottabb lendületet adjunk keresztény életünknek – hangsúlyozzák a főpásztorok. Mexikóban is, mint a világ többi részén, érzékelhető az a kár, amelyet az anyagi javak túlértékelése jelent, főként a társadalom legszegényebb rétegei számára. A főpásztorok sürgetik a korrupció, a hatalomszerzés, a szegények és gazdagok közötti szakadékot teremtő monopolhelyzet, illetve a sok áldozatot követelő és nagy nyomorúságot okozó drogkereskedelem megszüntetését.

Üzenetüket így folytatják a mexikói püspökök: ezek hátterében a katolikusok súlyos hibáit is megtalálhatjuk: szétválasztották a hitet és a mindennapi élet cselekedeteit. A mexikói főpásztorok szerint a megoldást nem másoktól kell várni, a bajok orvoslásához széleskörű elkötelezettség szükséges.
A drogkereskedőkhöz intézett üzenetükben a püspökök kijelentették: „Mindenkit, aki ezekkel az illegális tevékenységekkel foglalkozik, arra kérünk, hogy a nagyböjt során lépjen a megtérés útjára, és fordítsa tekintetét Isten felé. Csak ő képes felnyitni az emberek szemét és megváltoztatni életüket." A főpásztorok elkötelezettek annak munkálásában, hogy mindenki eljusson a Krisztussal való személyes kapcsolatra, és új irányt adjon életének. Végül kifejtették: a nagyböjt lehetőséget nyújt mindannyiunk számára, hogy támogassuk nehéz helyzetben levő testvéreinket, és megerősítsük az élet iránti elkötelezettségünket, elutasítva a drogot és a halál kultúráját.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír