Périsset: A konzumizmus veszélyesebb, mint a kommunizmus

ImageJean-Claude Périsset érsek, Németország új apostoli nunciusa egy interjúban Európa mai helyzetéről szólva az értékek hanyatlására hívta fel a figyelmet, és új missziós lendületet sürgetett.

 

 

„Az Egyház túlságosan el van foglalva belső dolgaival, olykor még küldetését is szem elől veszíti" – fogalmazott egy berlini újságnak Périsset. Közép- és Kelet-Európában az egyház félreállítása nem csupán a szocialista szekularizáció öröksége. „A konzumizmus veszélyesebb, mint a kommunizmus." A napjainkban tapasztalható elvilágiasodást hedonista és fogyasztói szemlélet jellemzi, a lelki értékek pedig egyre inkább háttérbe szorulnak. A konzumizmus a lelket betegíti meg – állapította meg a nuncius.

Február 27-én volt 100 napja, hogy az új németországi nuncius elfoglalta hivatalát. A 70 éves svájci születésű Périsset korábban Romániában teljesített szolgálatot. Elmondta: úgy érzi, barátságos fogadtatásban volt része, és kihívásnak tekinti, hogy a pápa szülőhazájában dolgozik. A nuncius reálisnak tartja a Szentatya esetleges 2009-es berlini látogatását.

Magyar Kurír