Mélyítsük el hitünket és szeretetünket az Oltáriszentség iránt

ImageJúnius 11-én, csütörtökön hét órakor vette kezdetét a Lateráni Szent János-székesegyházban tartott úrnapi szentmise, amelyet XVI. Benedek pápa mutatott be.

 

 

  A szertartást a hagyományos úrnapi körmenet követte a Santa Maria Maggiore-bazilikáig, ahol a Szentatya eucharisztikus áldást adott.A Szentatya a június 10-ei szerdai általános kihallgatás végén a fiatalokhoz fordulva is Úrnapja jelentésére emlékeztetett: Krisztus testének és vérének szentsége legyen mindennapi lelki táplálékunk, így haladjunk előre az életszentség útján. A betegeket arra hívta, hogy az Eucharisztiában találjanak támaszt és vigaszt a megpróbáltatások és szenvedések idején. Az ifjú házasok mindennapi életében mutatkozzon meg, hogy szerelmük az Oltáriszentségben gyökerezik – buzdított XVI. Benedek pápa.

ImageA Lateráni Szent János-székesegyházban bemutatott úrnapi szentmisén a Szentatya arra hívott minden keresztényt, hogy az imádság a mai kor nyugtalan időszakaiban se váljék felszínessé, ne korlátozódjék sietve elmondott fohászokra. A szekularizáció az Eucharisztia tiszteletét is negatívan befolyásolta – figyelmeztett. Ezért nagyon fontos a keresztények tanúságtétele, az Oltáriszentségben valóságosan jelenlevő Krisztus megvallása.
A szentmisét követően hívek, papok, szerzetesek sokasága az Úr titokzatos testét hordozó körmenetben vonult az egy kilométerrel távolabb fekvő Santa Maria Maggiore-bazilikába. Úrnapja alkalmából színes virágszőnyeggel díszítették fel a Szent Péter-bazilika előtti lépcsősort. Ezernyi szegfű, rózsa és krizantém felhasználásával formálták meg a Szent Pál-év illetve a bolsenai eucharisztikus csoda képét – olvasható a Vatikáni Rádió honlapján.
Magyar Kurír