Véget ért a Szentatya portugáliai útja

ImageXVI. Benedek Portóban: A keresztények Krisztus misszionáriusai 

 

 

 

Péntek reggel a Szentatya helikopterrel Portóba, Portugália második legnagyobb városába utazott, ahova fél tízkor érkezett meg, és ahol Manuel J. Macario do Nascimento Clemente püspök köszöntötte. A pápai mise negyed 11-kor kezdődött az Avenida dos Aliados nevű hosszú téren. Homíliájában XVI. Benedek Mátyás apostolról beszélt.

Mint a pápa mondta, Mátyás apostol Jézus nyilvános működésének szemtanúja volt, és egész életében hűséges maradt az Úrhoz, annak ellenére, hogy sokan elhagyták Krisztust. Péter apostol utóda minket is arra emlékeztet: legyünk Krisztus feltámadásának tanúi. A keresztények az Egyházban és az Egyházzal Krisztus misszionáriusai – mondta XVI. Benedek.
Hozzátette: megváltoztak életünk antropológiai, kulturális, társadalmi és vallási keretei. Az egyház új kihívásokkal néz szembe, és készen áll a párbeszédre a különböző kultúrákkal és vallásokkal. A pápa figyelmeztetett: saját korunk emberiségét kell szolgálnunk.
A szentmise után a Szentatya a portói városházára látogatott, ahol bejegyzést írt a vendégkönyvbe, majd az erkélyről köszöntötte a városháza előtt összegyűlt több ezres tömeget. Végül XVI. Benedek a portói repülőtérre ment, hogy visszatérjen Rómába – írja a vatikáni sajtószolgálat. A Szentatya este hat körül érkezik haza.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 20. szombat, Illés napja van. Holnap Dániel és Daniella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az irgalmas szeretet bűnöket töröl el

A Szentírás világosan leírja, hogy az irgalmas szeretet bűnöket töröl el.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube