"Ne ússzatok az árral!"  mondta a fiataloknak a Szentatya Loretóban

ImageSzeptember 2-án vasárnap délelőtt XVI. Benedek pápa szabadtéri ünnepi szentmisét mutatott be csaknem 500 ezer hívő előtt. Arra kérte a fiatalokat, bátran szálljanak szembe az erőszakot és gátlástalanságot sugalló korszellemmel.

 

A szentmise, amelyen 150 püspök és 2000 pap volt jelen, a kétnapos loretói ifjúsági találkozó záróakkordja volt – írja a KNA.

XVI. Benedek pápa a hétvégén látogatott el a híres és közkedvelt Mária kegyhelyre, hogy találkozzon a fiatalokkal. Szeptember 1-jén szombaton este kérdéseikre válaszolt és beszédet intézett hozzájuk, majd a Mária szentélyben imádkozott.
A vasárnapi szentmisén mondott beszédében a pápa arra kérte a fiatalokat, hogy ne ússzanak az árral, ne engedjenek a média által sugallt mintáknak, amelyek erőszakra, arroganciára buzdítanak, és a mindenáron való siker elérését tartják követendő példának. Legyetek éberek, kritikusak és ne féljetek – mondta a pápa a fiataloknak. Isten szeretete és követése alternatívát kínál: egyszerű és másokkal szolidáris életstílust, őszinte és tiszta kapcsolatokat, becsületes helytállást a tanulásban és a munkában.

Beszédében a Szentatya a család értékét is hangsúlyozta. Mint mondta, a családok egyre nehezebb helyzetben vannak, éppen ezért óvnunk kell a család intézményét, amely a társadalmi szolidaritás alapsejtje is. Benedek pápa figyelmeztetett arra is, hogy kötelességünk megőrizni a Földet, a teremtett világot utódaink számára.
A Szentatya loretói látogatása ma este ér véget, a pápa gépe este 6 óra körül indul vissza Castel Gandolfóba.

Magyar Kurír

 

Image