Augusztusi fagy Csíkszeredában, hóharmat Alfaluban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_befagyottvizeses.jpg„Este azt mondjátok, jó idő lesz, mert vöröslik az ég. Hajnalban meg: Ma zivatar lesz, mert az ég felhős és vörös.  - mondja Jézus Krisztus - Az ég színéből tudtok következtetni, az idők jeleit meg nem tudjátok felismerni?

Mt 16,2
Bár szép az idő van, azért már érződik az ősz lehelete, tudjuk, hogy ebből tél is lesz! Az idők jeleit látva, Európa nagyvárosaiban zajló eseményeket szemlélve miért nem térünk meg?  Engedjük el a kényelmes fogyasztói társadalmunk szokásait, kezdünk el imádkozni, dolgozni, sportolni, készítsük fel magunkat, családunkat  a közelgő nehéz időkre!! 
Nyugodt határozottsággal, 
Csaba t. 
Fagypont alá csökkent a hőmérséklet Csíkszeredában: csütörtök reggel mínusz 0,3 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála – írja az Agerpres hírügynökség.
Ilie Mojic, a nagyszebeni regionális meteorológiai állomás szakembere elmondta, ez rekordnak számít erre a napra a hargitai megyeszékhelyen, és ez volt a legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön az ország lakott területein.
Hargita megye más településein is hideg volt. Gyergyóalfaluban hóharmat volt és 0,6 Celsius-fokot mértek, Maroshévizen 2,1 fokot, míg Székelyudvarhelyen 5,6 Celsius-fokot regisztráltak.
„A régiót egy hideg légtömeg árasztotta el, amelynek hatását tetézte a derült ég miatt bekövetkező hőkisugárzás, ezért volt ennyire hideg. Nem szokványos jelenség. Az idő a következő napokban felmelegedik, ám éjszaka továbbra is hideg lesz” – mondta el Mojic. Az augusztusi hónap Hargita megyei hidegrekordját, mínusz 1,9 Celsius-fokot 1980-ban regisztrálták Csíkszeredában, a legmelegebb, 34,9 Celsius-fok 1957-ben volt. 
www.szekelyhon.ro