Csíkszéki megvalósításokat mutattak meg Orbán Viktornak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orbanviktor-karcfalva-2k19-maj-04.jpgErdélyi, székelyföldi sportegyesületek vezetőivel, képviselőivel találkozott péntek délután Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnökét többek között az utánpótlás-nevelésről tájékoztatták, Csíkkarcfalván pedig székely himnusszal készültek a kis hokisok.

Fontos munkát végeznek az erdélyi, székelyföldi sportegyesületek, a magyar fiatalokban újraélesztik a reményt, hogy érdemes itthon maradni – közölte Facebook-oldalán az RDMSZ péntek délutáni körútja kapcsán. A szövetség elkísérte Székelyföldre Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, és ellátogattak többek között a Székelyföldi Jégkorong Akadémia bázisához Csíkkarcfalvára.
„Senki ne gondolja, hogy a hokipálya Csíkkarcfalván mindig ilyen volt, mint ma. Gyermekkorunkban, ha hokizni akartunk, előbb a félméteres havat kellett ellapátolnunk a pályáról, és csak utána jöhetett az edzés, a játék. Negyven évvel később jó látni, hogy van fedett pálya, van sportorvosi és rekuperációs központ. Ma a csíkkarcfalvi Románia egyik legmodernebb sportlétesítménye” – mondta el Karcfalván Kelemen Hunor, az RDMSZ elnöke. 
b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_o_orban-viktor-csikszentsimonban-rmdsz-5-.jpgCsíkszentsimonban Csaba testvér és a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyermekek fogadták Orbán Viktort, majd meglátogatták a tavaly ősszel átadott fedett lovardát. Orbán Viktor: mindenki jól jár, aki a magyarokkal együttműködik Ha vannak vállalkozó kedvű beruházók, lendületet kaphat a magyar-román gazdasági együttműködés.
Magyarország arra fogja használni erőforrásait, hogy megerősítse a közép-európai együttműködést – nyilatkozta Orbán Viktor pénteken Kerelőszentpálon, ahol egy takarmánykeverő üzem megnyitóján vett részt. A Fidesz egyébként stratégiai szövetséget ápol az RMDSZ-szel, a székelyföldi és erdélyi körúttal az EP-választásokon való részvételre buzdítanak.
• Fotó: Gönczy Tamás

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube