Nem csak a regisztráltak vehetnek részt a csíksomlyói pápai szentmisén

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_csiksomlyokeresztutfelolrol.jpgA szervezők kérik a híveket, hogy készüljenek méltóképpen és vegyenek részt minél többen imádságos lelkülettel június 1-jén a csíksomlyói pápai szentmisén. Várják azokat is, akik nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a szentmisén, számukra a szervezők új szektorokat alakítottak ki.

Mivel nagyon sokan lesznek jelen a pápalátogatás alkalmával és az ünnepre való ráhangolódást is segíti, a szervezők azt kérik, hogy aki teheti, a szentgyónását igyekezzen otthon elvégezni, hogy a Ferenc pápa által bemutatott szentmisén és a csíksomlyói Segítő Szűz Mária közbenjárására az Úristen bőséges áldása az elkövetkező évszázadokban is népünkre áradjon.
Néhány gyakorlati tudnivaló:
SZABAD vinni: ivóvizet műanyag palackban, lehetőleg esőkabátot, de ernyőt is lehetséges, gyógyszert, tábori széket, zászlót, élelmet.
TILOS: bármilyen fegyver, gyúlékony, robbanékony anyagok, könnyfakasztó, irritáló vagy bénító hatású szerek, szeszes ital, tudatmódosító szerek, rendbontásra vagy erőszakos cselekményekre használható (szúró-vágó) tárgyak, üveg használata.
Mivel a nyeregben többórás tartózkodásra kell számítani, a zarándokok vigyenek magukkal elegendő ivóvizet, élelmiszert és gyógyszert.
Hogy az autóbuszok, autók hol parkolhatnak, azt a Pontifex.ro honlapon közzéteszik, így mindenki jó előre megkeresheti a számára legalkalmasabb parkolóhelyet. Kényelmes lábbelit, réteges ruházatot vigyenek magukkal, hiszen több kilométeres gyaloglásra kell számítani a parkolóktól.
Lényeges, hogy mindazok, akik regisztráltak, vigyék magukkal a kinyomtatott jegyeket, és előre keressék meg, hogy az adott szektorhoz melyik úton juthatnak el a legkönnyebben.
Több mint ötszáz kitűzővel ellátott önkéntes segít az eligazodásban és a szentmise helyszínén, de a csoportosan érkezők is jelöljenek maguk közül önkénteseket, akik segítik a csoportot az imában, a problémák megoldásában, a szektorokba való bejutásnál. Mielőtt az autóbuszt elhagyja a csoport, saját önkénteseik vizsgálják át csoportjukat, hogy ne vigyen senki olyasmit magával, amit majd a biztonsági ellenőrzésnél le kell adnia. Inkább hagyják még a leszállás előtt az autóbuszban.
A Pontifex.ro honlapra felkerül a programfüzet pdf formátumban, így előzetesen le lehet majd tölteni, a helyszínen pedig az információs pontoknál ingyenesen elvihető lesz nyomtatott formában.
A szervezőbizottság kérése, hogy minden plébániai közösség ajándékként ajánljon fel Ferenc pápának valamit, ami gesztusértékű. A legszebb módja ennek az lehet, ha egy fát ültetnek valahol egyházi területen. Az is szép ajándék, ha egy vasárnapi szentmise után a pap és a hívők együtt felidéznek néhány gondolatot Ferenc pápa Áldott légy (Laudato si’) enciklikájából. De ugyanígy sokat lehet tenni szociális téren is, például ha a plébániai közösségek szegényei számára gyűjtést szerveznek; az időseket meglátogatják; az özvegyeket és az árvákat gyámolítják. A szervezők kérik, készítsen minden közösség egy rövid beszámolót fotós melléklettel, és küldje el Lázár Csillának (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), hogy az ezekből készült összeállítást át tudják adni Ferenc pápának.
„Tegyünk tanúságot hitünkről, nemzetünk és egyházunk békés helytállásáról, minél többen köszöntsük a Szentatyát, aki kiemelten is kérte, hogy találkozhasson híveivel csodálatos kegyhelyünkön, Csíksomlyón!” – zárul a felhívás.
Forrás: MKPK Titkársága/csíksomlyói pápalátpogatás szervezőbizottsága
Fotó: Pontifex.ro
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Krisztus szenvedésével nem szüntette meg az emberi fájdalmat, hanem annak értelmetlenségét vette el, általa tisztulhat, erősödhet emberségünk, szeretetünk, önfeláldozásunk. Kodály Zoltán valahogy így fogalmazott: „Életutunkon a keresztek olyanok, mint a kottában – felemelnek.” (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 16. hétfő, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus

(Jézus) szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube