Több mint ötszáz tudós üzeni az ENSZ-nek: nincs klímavészhelyzet

b_300_300_16777215_00_images_stories_1606982_602095526506574_359755557_n.jpgAhogy más embereket, népeket nem szabad bántani, ugyanúgy a természetet sem lenne szabad kínozni fölöslegesen! A növényvilág, az állatvilág, a környezetemben lévő minden létezőnek ugyanaz a teremtő adott létet, mind nekünk embereknek! Most mi gyilkos háborút vívunk nagyon sok helyt nem csak egymással, de a teremtett világgal is!! Nem azért kell a környezetünkkel tisztességesek legyünk, mert elindítunk környezetünkben egy lavinát, egy klímakatasztrófát, hanem azért mert mindennel és mindenkivel szemben szeretettel, tisztelettel kell hogy viselkedjünk!! A szeretet parancsa egyetemes parancs, az nem csak az emberek világában kötelező!

A bennünket hordozó csodaszép természettel jó lenne békét kötni, békében élni nyugodtan, szeretettel, 

Csaba t. 
Több mint ötszáz tudós és klímaszakértő írta alá az ENSZ főtitkárának küldött „Európai Klímanyilatkozatot”, amelyben fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy nincsen globális vészhelyzet, és ezért pánikra sincs ok. Földünk éghajlatának jövőbeni sorsát alakító tevékenységeket inkább tudományos, mintsem politikai kérdésként kellene kezelni.
Amíg a 16 éves svéd környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg a jelenleg is zajló klímacsúcson kéri az ENSZ tagjait, hogy ne vegyék el a jövőjét, és foglalkozzanak a klímaváltozás okozta problémákkal, több mint ötszáz tudós és szakértő arra kéri António Guterres főtitkárt: ne hagyják, hogy az általános hisztéria beárnyékolja a valós adatokat.
Az aláíró szakértők legnagyobb gondja, hogy a klímaváltozás kérdése sokkal inkább politikai viták színtere, és választási kampányok alapja, mint valós, a társadalmunkat érintő probléma.
A nyilatkozatban több ponton is kitérnek arra, miért alaptalanok a globális felmelegedéssel való riogatások.
A globális felmelegedés nem növelte a természeti katasztrófák előfordulását vagy intenzitását.
„Semmi statisztikai bizonyíték sincs arra, hogy a globális felmelegedés miatt több vagy pusztítóbb hurrikán, árvíz, kiszáradás vagy hasonló természeti katasztrófa alakult volna ki” – írják. Ugyanakkor a szén-dioxid csökkentési eljárások épp annyira károsak, mint amennyire drágák. A szélturbinák rengeteg madár és denevér pusztulását okozták, a pálmaolaj-ültetvények csökkentik az esőerdő biodiverzitását.
Egy másik pontban a szén-dioxid fontos szerepéről írnak.
A szén-dioxid növényi táplálék, a földi élet alapja
A szén-dioxid nem szennyező anyag, hanem elengedhetetlen a földi élethez. A fotoszintézis egy áldás. A magasabb szén-dioxid tartalom jót tesz a természetnek, mivel zöldebbé teszi a Földet: a levegőben lévő plusz szén-dioxid elősegítette a globális növényi biomassza növekedését. Ez a mezőgazdaság számára is jó, mivel világszerte növeli a terméshozamot.
Levelük végén a tudóscsoport nagykövetei kérik a főtitkárt, hogy 2020 elején rendezzenek egy vitaestet, mindkét oldalon világhírű tudósok részvételével. Erre azért is van szükség, hogy mindkét oldal tudományosan megalapozott véleménye meghallgattasson, a klímaváltozás kérdését végre a helyén kezeljük, és ne hagyjuk, hogy bárki is személyes érdekeket vigyen az érvelésbe.
A nyilatkozatot aláíró személyek között szerepelnek amerikai, kanadai, brit, olasz, de még francia tudósok és professzorok is.
Források: Clintel, Breitbart.com / www.vasarnap.hu