Kigyúlt a negyedik gyertya is

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Unnepek_advent-negyedik-vasarnapjan-7-_b.jpgDecember 19-én, advent negyedik vasárnapján 16.45 órától a Borsika gyermeknéptánc-együttes adott elő karácsonyi énekeket Ádám Katalin vezetésével, melyet követően Tóth Károly evangélikus lelkész és Péter Arthur atya, a Csíksomlyói Ferences Rendház főnöke mondott áldást, miközben kigyúlt a negyedik gyertya is a nagyméretű adventi koszorún, a csíkszeredai Majláth Gusztáv Károly téren.

Betlehem, Betlehem a te határidba
Érkezett Mária rongyos istállóba.
Leül a szénára, mint egy bús gerlice
Elgondolkodva készül a boldog szent estre.
– énekelték a fiatalok.
– Békesség. Ez a negyedik fénysugár. Általában picit más fényben ragyog, mint az előbbiek. Az előbbi háromnak már égnie kell, hogy ez is felragyoghasson. Ekkor tudja beragyogni lelkünket – mondotta Tóth Károly evangélikus lelkész. – Maradjon meg az örömünk az Úrban, és az ő szelídségével forduljunk egymás felé – kérte a hallgatóságot.
– Jézus azt mondta magáról: „Én vagyok a világ világossága”. Ez a világosság fog megszületni. Az adventi fények fokozatos növekedése Jézus születésének közeledését jelzi, amikor megtörik a sötétség hatalma. Törekedjünk arra, hogy a mi életünkben is növekedjen a világosság és oszoljon a sötétség – fogalmazott rövid imájában Péter Arthur atya, a Csíksomlyói Ferences Rendház főnöke.
A jelenlévők a Miatyánk és az Üdvözlégy közös elimádkozása után hazatértek otthonaikba.
Iochom Zsolt

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube