Szárnyaló muzsikaszó a háromkúti iskoláért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_1008200_nagy.jpgA csíkszeredai szakszervezeti művelődési ház termében uralkodó hideg ellenére teltház előtt koncertezett vasárnap este a Role valamint a nemEZ zenekar.

A jazz-folkot játszó nemEZ valamint a magyar költészet remekeit progresszív rockzenében feldolgozó Role több, mint kétórás koncertjére jelentős számú érdeklődő érkezett. Nem csupán a szívmelengető, gondolatébresztő, szép muzsika gyűjtött össze bennünket, ez a vasárnap este a szeretetről, az adakozás öröméről, a tenniakarás erejéről is szólt.
Háromszázötven ember közös vágya indult útra a zene szárnyain a háromkútiak fele, cserében pedig 350 kis tégla emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy nemes cél érdekében adakoztunk. Közös akaratunk az, hogy felépülhessen az új iskola, egy olyan helyen, ahová a víz pusztító ereje nem ér el. Közös érdekünk az, hogy a háromkúti iskolások megismerhessék a biztonságot, az örömöt és a tudást egy új iskola védő falain belül.
Egy iskola közösségmegtartó ereje mindennél fontosabb egy olyan kis településen, mint amilyen a Moldva határán fekvő Háromkút. Tudatosan őrzik identitásukat és anyanyelvüket az ott élők, s mert a Jóisten erős szándékú, jó akaratú pedagógussal ajándékozta meg a közösséget, bizton állíthatjuk, hogy Háromkút nem vész el.
Köszönet illeti a zenészeket, akik felkarolták eme nemes célt s szívvel-lélekkel muzsikáltak, és köszönet illeti azokat az nézőket, akik fontosnak tartották támogatni az Erdély.ma által felvállalt ügyet, s karácsony másodnapján nem csak lelküket, de pénztárcájukat is megnyitották, hogy adományaikkal támogassák Háromkút felcseperedő nemzedékeit.
Demeter Virág-Katalin

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube